työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hir­vi­ko­la­rit ovat vä­hen­ty­neet, mutta peu­ra­ko­la­rei­ta on entistä enemmän – Peu­ra­kan­ta on yli kol­min­ker­tais­tu­nut 20 vuo­des­sa

Suomen teillä sattui viime vuonna noin 12 000 riistaonnettomuutta. Eniten henkilövahinkoja aiheuttavien hirvikolareiden määrä on laskenut tuhannella vuosituhannen vaihteesta.

Vakavimpia vahinkoja aiheuttavien hirvikolarien määrä on laskenut tuhannella 20 vuoden aikana. Viime vuonna hirvionnettomuuksia tilastoitiin 1 956, kun vuosituhannen alussa hirvikolareita tilastoitiin lähemmäs kolme tuhatta.

Hirvikolareissa henkilövahingot ovat selvästi yleisempiä kuin peurakolareissa. Vakuutusyhtiöiden vahinkotilastojen perusteella peurakolareiden määrä on kasvanut samana ajanjaksona, koska peurakanta on kolminkertaistunut 20 vuodessa.

Viime vuonna tilastoitiin 6 251 peurakolaria. Peurakolareissa vahingot jäävät usein hirvikolareita pienemmiksi ja henkilövahinkoja sattuu harvemmin. Peurakolareita on eniten Etelä- ja Lounais-Suomessa, joissa peurakannat ovat suurimmat.

Koska peurakolareita on entistä enemmän, hirvieläinkolarien kokonaismäärä on kasvanut viime vuosina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.