Mainos

Hii­li­neut­raa­lius on li­sän­nyt Lapin Luon­to­lo­mat Oy:n elä­myk­sel­li­syyt­tä

Lapin Luontolomien kelkkasafareista voi nyt nauttia hyvällä omallatunnolla, sillä kelkkasafareiden hiilidioksidipäästöt on hyvitetty kaudelle 2021–2022. Yrityksen hiilineutraaliusohjelma hahmottui Lumme Energian Energiajohtaja-palvelun avulla.

-

Tänä talvena eivät kelkkasafarituristien moottorikelkat pärise Saariselällä tyhjäkäynnillä. Ajelun lomassa matkailijat myös ohjataan nauttimaan muista pohjoisen puuhista. Ohjelmassa on muun muassa pilkkimistä ja porojen ruokintaa.

Lapin Luontolomat Oy:n ohjelmakehitys liittyy yrityksen hiilineutraaliusohjelmaan, jota on tehty yhteistyössä energiayhtiö Lumme Energian kanssa. Energiajohtaja-palvelussa on laskettu, mistä Lapin Luontolomien hiilijalanjälki koostuu ja löydetty keinoja sen pienentämiseen.

”Energiajohtaja-palvelun avulla yritykset ohjataan konkreettisiin tekoihin, joilla saavutetaan energiansäästöä ja pienennetään hiilijalanjälkeä. Kestävän ja pitkäjänteisen ympäristöohjelman suunnitteleminen onnistuu, kun päästökuormaan vaikuttavat tekijät ovat tiedossa”, tarkentaa Lumme Energian tuotepäällikkö Mirka Juujärvi.

-

Lumme Energia | Hiilineutraali yritys

Kelkkasafareiden hiilijalanjälki hyvitetään päästöjä kompensoimalla

Lapin Luontolomien kelkkasafari on nyt hiilineutraali elämys. Kelkkailun hiilidioksidipäästöt on kompensoitu EU:n päästökaupan kautta ostamalla päästöoikeuksia pois markkinoilta.

”Yhteistyö Lumme Energian kanssa on toiminut hyvin. On ollut hyvä keskustella asiantuntijan kanssa ja pähkäillä ratkaisuja ongelmiin yhdessä”, toteaa Lapin Luontolomat Oy:n toimitusjohtaja Tanja Ohenoja.

Pienilläkin teoilla on merkitystä – tavoitteena on säilyttää puhdas luonto

Lapin Luontolomille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, ja yritys on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

”Työ kestävän matkailun eteen on jatkuvaa. Lapissa tehdään jo monia asioita oikein esimerkiksi lähiruoan suhteen, mutta yhteistyö Lumme Energian kanssa on auttanut näkemään näiden tekojen merkityksen syvällisemmin”, Ohenoja lisää.

Niin matkailuyrittäjä kuin energiayhtiökin haluavat säilyttää puhtaan luonnon myös tuleville sukupolville.

”Helppo tapa vaikuttaa on valita 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkösopimus, esimerkiksi Tuulisähkö”, Juujärvi vinkkaa.

-

Lumme Energia | Sähköä ja energiaa luotettavasti sekä nopeasti