Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Hiih­to­vä­ki val­mis­tau­tuu su­per­ke­vää­seen – Ro­va­nie­mel­lä si­va­koi­daan kolmen viikon aikana Na­pa­pii­rin hiihto, Jät­kän­kynt­ti­lä Ski Ma­rat­hon ja Ou­nas­vaa­ran tal­vi­ki­sat

Hiihtoväki valmistautuu Rovaniemellä todelliseen superkevääseen. Maalis- ja huhtikuussa hiihdetään kolmen viikon aikana Napapiirin hiihto, Jätkänkynttilä Ski Marathon ja Ounasvaaran talvikisat.

Tapahtumajärjestäjät vannovat yhteistyön voimaan. Massoja keräävät Napapiirin hiihto ja Jätkänkynttilä Ski Marathon eivät pidä toisiaan kilpailijoina, vaikka nämä kaksi pitkän matkan hiihtotapahtumaa sivakoidaan viikon välein.

– Koska molempien hiihtojen reitti on pitkälti sama, vältymme tuplatyöltä esimerkiksi radanmerkkauksessa ja huoltopisteiden laittamisessa. Innokkaimmat hiihdonystävät osallistuvat varmasti molempiin tapahtumiin, Antero Karvinen Napapiirin hiihdosta ja Lauri Lepistö Jätkänkynttilä Ski Marathonista toteavat yksissä tuumin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.