Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Hiih­to­liit­to suh­tau­tuu kiel­tei­ses­ti ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den pa­luu­spe­ku­laa­tioi­hin – "Ur­hei­lua ei voida kä­si­tel­lä yh­teis­kun­nan ir­ral­li­se­na osana"

Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei, sanoo puheenjohtaja Markku Haapasalmi liiton tiedotteessa.
Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei, sanoo puheenjohtaja Markku Haapasalmi liiton tiedotteessa.
Kuva: Pekka Aho

Suomen hiihtoliitto julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se kertoi suhtautuvansa kielteisesti venäläisten urheilijoiden osallistumiseen hiihtolajien kansainväliseen kilpailutoimintaan. Hiihtoliitto pitää tärkeänä, että lajiliittojen ja urheilun tapahtumajärjestäjien toimet ovat linjassa yhteiskunnassa tehtyjen päätösten kanssa.

Venäjä ja sen liittolainen Valko-Venäjä suljettiin suurelta osin kansainvälisen urheilun ulkopuolelle, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopulla Ukrainaan. Viime päivinä keskustelu venäläisurheilijoiden paluusta on kiihtynyt eri lajeissa, vaikka sota Ukrainassa jatkuu.

– Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei. Poissulkemiseen johtaneet syyt eivät ole millään tavalla muuttuneet, joten on vaikeaa nähdä, että linjaa osallistumisesta löysättäisiin. Urheilua ei voida käsitellä yhteiskunnan irrallisena osana, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoi tiedotteessa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS käsittelee venäläisurheilijoiden asemaa lokakuun loppupuolella.