Tähtijuttu: Kan­sal­lis­puis­to kas­vat­ti Sal­la­tun­tu­rin ve­to­voi­maa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

He­liö­vaa­ra ja Glass­pool ete­ni­vät Ranskan avoin­ten kol­man­nel­le kier­rok­sel­le – "Fan­tas­ti­nen ottelu"

Kaksikko kaatoi Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.

Helsinki/Pariisi
Harri Heliövaara (oik.) eteni brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Ranskan avointen 3. kierrokselle.
Harri Heliövaara (oik.) eteni brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Ranskan avointen 3. kierrokselle.

Harri Heliövaaran ja britti Lloyd Glasspoolin urakka tenniksen Ranskan avointen miesten nelinpelissä on sujunut toistaiseksi iloisissa tunnelmissa. Perjantaina kaksikko kaatoi toisella kierroksella Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin 6–4, 6–2.

– Olihan tämä hurjan hyvä suoritus. Lloyd pelasi upean ottelun ensimmäisellä kierroksella ja pidin silloin vain oman paikkani. Tämä oli puolestaan minulta fantastinen ottelu, ja Lloyd teki tarvittavan voittoon, Heliövaara sanoi perjantain kamppailun jälkeen.

Heliövaara sanoi nauttineensa kentällä. 

– Ainahan sitä jännittää, ja totta kai on pientä kihelmöintiä, kun pelaan ensimmäistä kertaa Ranskan avointen pääsarjassa. Tänään olin kuitenkin kentällä ensimmäinen, joka tajusi, että kaikkia jännittää, ja ensimmäinen, joka pystyi rentoutumaan. Toisen erän puolivälissä minua hymyilytti, oli makea fiilis.

Kolmannella kierroksella kaksikko mittaa monacolaisen Hugo Nysin ja puolalaisen Jan Zielinskin vireen.

– Nälkä kasvaa syödessä, ja itseluottamus on aika korkealla, Heliövaara sanoi.

Heliövaara ja Glasspool voittivat avauskierroksella Ranskan avointen kaksinkertaiset saksalaismestarit Kevin Krawietzin ja Andreas Miesin.

– Olimme siinä pelissä ennakkoon selviä altavastaajia ja pystyimme hienoon suoritukseen. Myös tämä toinen kierros oli ennakkoon paha, ja olimme ehkä edelleen altavastaajia, Heliövaara luonnehti.

Heliövaara ja Glasspool olivat hävinneet kuluvalla massakaudella molemmille pareille, jotka he nyt ovat voittaneet Ranskan avoimissa. Heliövaara on tällä kaudella hävinnyt massalla myös Zielinskille ja Nysille, mutta tuo tappio tuli Nathaniel Lammonsin parina.

Djokovic ja Nadal vaivatta jatkoon

Supertähdet Novak Djokovic ja Rafael Nadal etenivät ongelmitta miesten kaksinpelin neljännelle kierrokselle. Uransa 14. Ranskan avointen mestaruutta jahtaava Nadal kaatoi Hollannin Botic van de Zandschulpin 6–3, 6–2, 6–4.

Maailmanlistan ykkönen ja Ranskan avointen hallitseva mestari Djokovic murjoi Slovenian Aljaz Bedenestä voiton lukemin 6–3, 6–3, 6–2. Djokovic kohtaa seuraavaksi Argentiinan Diego Schwartzmanin ja Nadal Kanadan Felix-Auger Aliassimen. Jos Djokovic ja Nadal voittavat ottelunsa, he kohtaavat toisensa puolivälierissä.