siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Har­vi­nai­nen vi­ro­lais­maa­li Jo­ke­rien ilo­pilk­ku tap­pio­pe­lis­sä

Hesinki

Jokerit koki kolmannen peräkkäisen häviön jääkiekon KHL:ssä, kun se taipui kaukalossaan TsSKA:lle 1–3. Kotijoukkueelta puuttui loukkaantumisten ja sairastumisten takia parhaimmistoa, mutta se avasi paikkoja varamiehille. Sellaisen hyödynsi debyytissään maalinteossa onnistunut virolainen Kristjan Kombe.

– Ketju Tommi Laakso–Kombe–Henri Ikonen pelasi erittäin pirteästi, hienosti, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Mestiksen Kiekko-Vantaasta edustusmiehistöön nostettu virolainen Kombe, joka ammensi kiekkoalkeita HPK:n junioreissa ja Liigassa, avasi osumatilinsä heti ensimmäisessä KHL-pelissään ajassa 34.08.

Keskushyökkääjänä pelannut Kombe, 21, sai vaivatta siirtää kiekon puolityhjään rysään saatuaan kaksi vastaan nolla -hyökkäyksessä poikittaissyötön Ikoselta.

Komben maali on sikäli harvinainen, että virolaisista ennen häntä vain kuluvalla kaudella Severstal Tsherepovetsia edustava Robert Roba ja viime sesongilla HC Sotshissa pelannut Daniil Ogirchuk olivat viimeistelleet maalin maailman toiseksi parhaaksi kehutussa jääkiekkoliigassa.

Jokereisssa maalareita taas on piisannut, peräti 22 on nyt osunut kuluvalla kaudella vähintään kerran.

– On ollut aika paljon maalintekijöitä. Mutta tällä hetkellä maalinteko pikkuisen piiputtaa, Marjamäki totesi.

Salama-kiri, yleisö ja ohjelmaa

TsSKA kuittasi Komben iskemän johdon pian. Kello ehti tikittää vain 14 sekuntia, kun useisiin pelastuksiin aiemmin yltänyt Jokerien maalivahti Janne Juvonen yllätettiin aloituspistekudilla.

Kolmannen erän kärkeen moskovalaiset löivät lisää löylyä henkilökohtaisilla taitoratkaisuilla. Konstantin Okulov tarjoili taakse toiseen aaltoon, ja Sergei Plotnikov sijoitti kiekon Juvosen ohi takanurkkaan, 1–2.

– Kiekollinen huolellisuus ja viimeiset ratkaisut eivät olleet niin laadukkaita kuin pitäisi. Halvalla meni voitto, Marjamäki ynnäsi.

Yleensä TsSKA on houkutellut Helsingissä vieraillessaan lehterit väkeä pullolleen, mutta maanantaina yleisöä oli vain 5 117 katsojaa.

Käytäväpuheiden mukaan osa oli jäänyt kotikatsomoihin varovaisuussyistä, vaikka Helsingin areenalla sisäänpääsyyn edellytetään koronapassia.

Jokereilla on tiiviissä kotiottelusarjassaan pelit kaukalossaan keskiviikkona, sunnuntaina ja ensi viikon tiistaina.

– Hyvä, että on kotipelejä. Olemme reissanneet paljon, Marjamäki muistutti.

KHL:

Amur Habarovsk–Admiral Vladivostok 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Jokerit–Moskovan TsSKA 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)

J: Kristjan Kombe 1+0, Henri Ikonen 0+1, Tommi Kivistö 0+1, Janne Juvonen 23/26 torjuntaa.

Pietarin SKA–Moskovan Spartak 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)

M: Jori Lehterä 0+2.

Red Star–Salavat Julajev Ufa ja. 3–4 (1–1, 1–2, 1–0, 0–1)

S: Juha Metsola 21/24 torjuntaa.