Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Harri He­liö­vaa­ra pelaa sun­nun­tai­na uransa toi­ses­ta ATP-voi­tos­ta, fi­naa­li­paik­ka heltisi Mos­ko­vas­ta

Moskova
Herri Heliövaara pelaa parinsa kanssa Moskovan ATP-turnauksen finaalissa.
Herri Heliövaara pelaa parinsa kanssa Moskovan ATP-turnauksen finaalissa.
Kuva: ATP

Harri Heliövaara on edennyt tenniksen miesten ATP-turnauksen nelinpelin loppuotteluun Moskovassa. Finaalipaikka on 32-vuotiaan Heliövaara uran toinen ATP-tasolla.

Heliövaara voitti maaliskuussa Marseillen ATP-turnauksen yhdessä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Moskovan ATP250-turnauksessa Heliövaara pelaa ensi kertaa hollantilaisen Malte Middelkoopin kanssa.

Uuden kaksikon yhteistyö on hyvällä mallilla, sillä he kukistivat tänään välierässä parin Ariel Behar Uruguay/Gonzalo Escobar Ecuador 6–7 (4–7), 6–3, 10–8.

Avauserässä suomalais-hollantilainen pari syötti erävoitosta tilanteessa 5–4, mutta taipui 6–6-tilanteeseen ja hävisi katkaisupelin. Toinen erä tuli Heliövaaralle ja Middelkoopille selvästi, mutta ottelun ratkaisseessa katkaisupelissä kaksikko joutui lujille alun hallinnan jälkeen. Tie breakin 5–1-johto kääntyi 6–6-tilanteeksi ja 8–8-numeroiksi, mutta Heliövaara ja Middelkoop veivät lopulta ottelun nimiinsä.

Välierä kesti tunnin ja 26 minuuttia.

Huomisessa finaalissa Heliövaara ja Middelkoop kohtaavat neljänneksi sijoitetun parin Tomislav Brcic Bosnia-Hertsegovina/Nikola Cacic Serbia.