Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

Ha­mil­ton nappasi paa­lu­pai­kan Bot­tak­sen nä­peis­tä – kier­ros­mää­rä­va­lin­ta lopulta britin etu

Portimao

Valtteri Bottas oli jo kiinni kauden neljännessä ja F1-uransa 15. paalupaikassa, mutta niin vain takaa tuli Portugalin gp:n aika-ajojen viime hetkillä tuttu kiusanhenki. Bottaksen Mercedes-tallitoveri Lewis Hamilton ehti maaliviivalle 0,102 sekuntia Bottasta nopeammin ja brittitähden uran 97:s paalupaikka oli totta.

Mercedes-kuljettajat päättivät lähteä aika-ajojen ratkaisevaan vetoon poikkeuksellisesti keskikovilla renkailla, ja Hamilton oli jälleen kerran tiukassa paikassa loistava, vaikkei Bottaksellakaan heikosti mennyt. Pehmeillä renkailla ajanut Red Bullin Max Verstappen pääsi 0,252 sekunnin päähän Hamiltonista, mutta Mercedeksen täydellistä sarjaa ei uhattu: talli on ollut paalulla kaikissa tämän kauden kisoissa (Hamilton yhdeksässä, Bottas kolmessa).