Mainos

Haa­vei­let­ko laih­tu­mi­ses­ta? Jo 15 mi­nuu­tin ko­ti­tree­ni riittää

Laihtuminen ei vaadi tuntien rehkimistä kuntosaleilla. Jo 15 minuutin kotitreenillä paino putoaa ja kehon toimintakyky paranee.

Juoksumatto on erinomainen kuntolaite tehokkaaseen intervallitreeniin.
Juoksumatto on erinomainen kuntolaite tehokkaaseen intervallitreeniin.
Kuva: Kuntokauppa

Intervallitreeni – Tutkitusti tehokas ja nopea tapa laihtua 

Intervallitreenillä tarkoitetaan teholtaan vaihtelevaa harjoittelua. Intervallitreenissä tehdään 30 sekunnin kovatehoinen jakso, jota seuraa 30 sekunnin palautumisjakso. Näitä jaksoja toistetaan 15 minuutin ajan. 

HIIT eli intervalliharjoittelu on kiireisen kuntoilijan valinta: Yksi harjoitus kestää lämmittelyn, varsinaisen harjoituksen ja jäähdyttelyn kanssa n. 20 minuuttia.  Tutkimukset osoittavat, että HIIT-harjoittelu polttaa tehokkaasti terveydelle haitallista sisäelinrasvaa. 

Juoksumatto on erinomainen kuntolaite tehokkaaseen intervallitreeniin.

Kahvakuulalla koko keho liikkeelle

Kahvakuula on monikäyttöinen väline koko kehon aktivointiin, ja treeni on helppo ja nopea suorittaa kotona. Kahvakuulaharjoittelu ei vaadi suurta investointia, sillä harjoittelun voi aloittaa yhdellä kuulalla. 

Aluksi kannattaa aloittaa kahdella kädellä tehtävällä etuheilautuksella ja kokemuksen lisääntyessä liikkeitä voi keksiä lähes rajattomasti. Kahvakuulaharjoittelu kehittää motorisia ominaisuuksia ja kuluttaa tehokkaasti kaloreita. 

Hulavanne – Tehokas vyötärön kaventaja

Helsingin yliopiston kesällä 2019 julkaistu tutkimus osoitti, että hulavanne kaventaa vyötäröä neljä kertaa tehokkaammin kuin 10 000 askeleen kävely.  Kuuden viikon tutkimusjaksolla vyötärö kaventui keskimäärin 3,1 cm, kun hulavannetta pyöritettiin 13 minuuttia päivässä. Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että hulaaminen vahvistaa keskivartalon lihaksia ja vähentää merkittävästi haitallisen LDL-kolesterolin määrää. 

Hulavanne on todellinen kiireisen arjen pelastaja ja ykkösvalinta vyötärön kaventamiseen.


Lähteet

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/vyotaro-kesakuntoon-hulavannetta-pyorittaen

https://www.minervamedica.it/en/journals/sports-med-physical-fitness/article.php?cod=R40Y2016N04A0483