Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Golf­au­to­ko­la­ri se­koit­ti 200 metrin MM-vä­li­eriä – Su­per­täh­ti Noah Lyles oli mukana tör­mäyk­ses­sä, mutta juoksi silti vä­li­erien no­peim­man ajan

Kolariautossa mukana ollut Noah Lyles pinkoi välierien ykköseksi ajalla 19,76.
Kolariautossa mukana ollut Noah Lyles pinkoi välierien ykköseksi ajalla 19,76.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Kaksi golfautoa, jotka kuljettivat muun muassa miesten 200 metrin ensimmäisen välierän juoksijoita, törmäsivät stadionin ulkopuolella Budapestin MM-kisoissa torstaina.

Kolari näytettiin kansainvälisessä tv-kuvassa.

Sosiaalisessa mediassa on videomateriaalia toisen kärryn kuvasta, jossa Jamaikan Andrew Hudson pitää tuskaisena silmäänsä, johon oli mennyt lasia.

Autossa oli myös satasen jo Budapestissä voittanut Noah Lyles, joka viittoi apua Hudsonille.

Kaikki välieräurheilijat olivat kilpailussa mukana, joskin kolarijuoksijat pääsivät radalle vasta kakkos- ja kolmoserän jälkeen.

Tapahtuma ei hidastanut Lylesiä vauhtia: hän karkasi vaiheen ykköseksi ajalla 19,76 sekuntia ja kakkosmies Kenneth Bednarek jäi kahden kymmenyksen päähän.

Hudson nostettiin finaaliin

Hudson juoksi 20,38 ja sijoittui 14:nneksi, mutta hän ei ollut ennakoissa finaaliehdokas. Kun stadionia kiertää yhdeksän rataa, järjestäjät päättivät nostaa hänet loppukilpailuun onnettomuuden vastalahjana.

– Tunsin heti jotain silmässäni, ja polveenkin osui. Se oli pelottavaa. Minun piti kolmessa minuutissa päättää, haluanko juosta tänään vai en, hän avasi Ylen tv-haastattelussa.

Yhdysvaltalaistähti Lyles jahtaa kaksoismestaruutta, sillä hän voitti sunnuntaina sadan metrin kilpailun. Kaikkien aikojen pikajuoksija Usain Bolt pystyi vastaavaan kolmesti sekä MM- että olympiatasolla.

Botswanan Letsile Tebogo, 20, rullasi torstaina 19,97. Hän on Lylesin takana kauden tilastokakkonen (19,50).

Tiukempi tupla

Naisten satasen Budapestin-mestari Sha'Carri Richardson voi voittaa kahdella sadalla mitalin, mutta ei kuulu matkan kultakeskusteluun.

23-vuotias yhdysvaltalainen kukisti maanantaina seitsemällä sadasosalla hopeanaisen, Jamaikan Shericka Jacksonin, joka sen sijaan lähtee ennakkosuosikkina uusimaan mestaruuttaan.

Jackson juoksi viime vuoden MM-loppukilpailussa kisaennätyksen ja kaikkien aikojen kakkosajan 21,45.

Yhdysvaltojen Gabrielle Thomas on kuitenkin tilastoykkönen sekä ainoa, joka alitti välierissä 22 sekuntia.

– Olen harjoitellut tätä kilpailua varten koko vuoden. Odotan finaalissa kovaa vauhtia, ja haluan olla siinä mukana, Thomas sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Thomasin välieränoteeraus 21,97 oli kuitenkin vain kolme sadasosaa parempi kuin Jacksonin.

Naiset juoksivat välierät ennen miehiä ja kolaria.

Suomen Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen olivat mukana alkuerissä.