hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Glen Kamara yrittää kes­ki­viik­ko­il­ta­na puskea itsensä har­va­lu­kui­seen suo­ma­lais­voit­ta­jien jouk­koon

Rangers ja Eintracht Frankfurt hakevat kausilleen huipennusta Eurooppa-liigan finaalissa.

Sevilla/Helsinki
Glasgow Rangersin Glen Kamara pelaa keskiviikkoillan Eurooppa liigan finaalissa.
Glasgow Rangersin Glen Kamara pelaa keskiviikkoillan Eurooppa liigan finaalissa.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen maajoukkuepelaaja Glen Kamara on keskiviikkona ainutlaatuisessa paikassa Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan -stadionilla Sevillassa. Rangersin keskikenttäpelaajaa odottaa jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelu Eintracht Frankfurtia vastaan.

Kamarasta tulee kuudes suomalainen miespelaaja eurofinaalissa. Jari Litmanen ja Sami Hyypiä voittivat monien muiden saavutustensa kruunuksi Mestarien liigan, ensiksi mainittu Ajaxissa 1995 ja jälkimmäinen Liverpoolissa 2005.

Jari Rantanen oli voittamassa IFK Göteborgin kanssa Uefa-cupia 1987 ja Petri Tiainen Ajaxissa Cup-voittajien cupia samana vuonna. Petri Pasanen edusti Werder Bremeniä tappioon päättyneessä Uefa-cupin finaalissa 2009.

Suomalaisnaisista Mestarien liigaa on ollut voittamassa Katriina Talaslahti, joka oli varamaalivahtina Lyonin viedessä pokaalin 2020.

– Olemme yhden ottelun päässä historian tekemisestä, Rangersin keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey hersytteli AFP:lle.

Glasgow'sta ponnistava Rangers voitti Cup-voittajien cupin 1972. Finaalipaikka on samalla eräänlainen huipennus Rangersin uudelle nousulle, sillä seura ajautui 2012 selvitystilaan.

Tämän kauden eurourakka alkoi pettymyksellä, sillä joukkue putosi Mestarien liigan karsinnoissa Malmölle. Eurooppa-liigassa se pääsi lohkostaan jatkoon ja on raivannut pudotuspeleissä tieltään Borussia Dortmundin, Belgradin Punaisen tähden, Bragan ja Leipzigin.

Vuosi sitten Skotlannin mestariksi palannut Rangers jäi viime viikonloppuna päättyneellä liigakaudella toiseksi.

Frankfurtilla komea eurokausi

Saksan Bundesliigassa 11:nneksi jäänyt Frankfurt lähtee finaaliin hienoisena voittajasuosikkina. Uefa-cupin ykköstilan vuonna 1980 nimiinsä vienyt Frankfurt voitti tämän kauden Eurooppa-liigassa lohkonsa ja on selvittänyt pudotuspeleissä tieltään Real Betisin, Barcelonan ja West Hamin.

Rangersilta on finaalista sivussa muun muassa maalitykki Alfredo Morelos reisivamman takia. Frankfurtia huolettaa muun muassa Jesper Lindströmin takareisi.

Noin 100 000 Rangersin ja vähintään 60 000 Frankfurtin fanin odotetaan saapuvan Sevillaan, mikä on nostanut turvallisuushuolia. Voittaja kohtaa Mestarien liigan ykkösen elokuussa Helsingissä Supercupissa.

Viaplay näyttää  Eurooppa liigan finaalin Frankfurt–Rangers klo 21.