PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Fut­sal­mie­het saivat seu­ra­lai­set EM-al­ku­loh­koon: Italia, Ka­zaks­tan ja Slo­ve­nia

-

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa EM-kilpailuissa B-lohkossa Italian, Kazakstanin ja Slovenian kanssa. Alkulohkot arvottiin maanantai-iltana kisaisäntä Hollannin Zeistissa. Kuudentoista joukkueen EM-kilpailut pallotellaan 19. tammikuuta–6. helmikuuta Amsterdamissa ja Groningenissa.

Aiemmin EM-kilpailuissa pelasi 12 joukkuetta, mutta nyt pelataan ensimmäistä kertaa laajempi turnaus. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin miesten arvokilpailuissa ja varmisti kisapaikkansa huhtikuussa, kun maajoukkue sijoittui karsintalohkossaan toiseksi. Tulevista kisavastustajista Italia tahkosi samassa karsintalohkossa ja kukisti Suomen molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa.

Suomi aloittaa kisaurakkansa 20. tammikuuta ja kohtaa Italian. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Kazakstan. Sen jälkeen pelipaikka vaihtuu Amsterdamiin, ja lohkon päätöspelissä vastassa on Slovenia.

Suomen päävalmentaja Mico Martic oli tyytyväinen arvontatulokseen, joka sysäsi Suomen kelpo seuraan B-lohkossa.

– Lohko itsessään on todella vahva, mutta samalla tämä on myös sitä, mitä tavoittelimme, Suomen palloliitto viestitti päävalmentajan ensitunnelmat.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin miesten arvokilpailuissa ja varmisti kisapaikkansa huhtikuussa, kun maajoukkue sijoittui karsintalohkossaan toiseksi. Tulevista kisavastustajista Italia tahkosi samassa karsintalohkossa ja oli etevämpi molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa. Alustavan ohjelman mukaan Suomi aloittaa kisaurakkansa 20. tammikuuta ja kohtaa heti Italian. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Kazakstan. Sen jälkeen pelipaikka vaihtuu Amsterdamiin, ja lohkon päätöspelissä vastassa on Slovenia.

– Osan vastustajista tunnemme todella hyvin, kuten Italian. Olemme myös tietysti pelanneet Sloveniaa vastaan. Kazakstan on meille uusi vastustaja, mutta näimme heidän pelejään viime MM-kisojen aikana, Martic sanoi.

Tie jatkopeleihin on vaikea. Suomi on selkeä haastaja. – Emme pelkää. Tämä vaatii meitä pelaamaan parhaimmillamme.

Hallitseva Euroopan mestari Portugali arvottiin samaan lohkoon kisaisäntä Hollannin kanssa. A-lohkossa on myös Ukraina, mutta neljäs joukkue Valko-Venäjä tai Serbia selviää vasta marraskuun jatkokarsinnassa. C-lohkossa pelaavat Kroatia, Puola, Slovakia ja Venäjä. D-lohkossa pelaavat Azerbaidzhan, Bosnia-Hertsegovina, Espanja ja Georgia.