Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Florida Pant­hers var­mis­ti paikan kon­fe­rens­si­fi­naa­lis­sa – vastaan tulee Ca­ro­li­na Hur­ri­ca­nes

Toronto/Helsinki
Floridan kapteeni Aleksandr Barkov halaili pelaajiaan voittoisan Toronto-sarjan jälkeen.
Floridan kapteeni Aleksandr Barkov halaili pelaajiaan voittoisan Toronto-sarjan jälkeen.
Kuva: Maddie Mey/Panthers

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers varmisti paikan konferenssifinaalissa kaatamalla Toronto Maple Leafsin maalein 3–2. Florida vei ottelusarjan voitoin 4–1.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän alkuminuuteilla, kun ylivoimalla pelanneen Floridan kanadalaispakki Aaron Ekblad löi sisään uransa toisen pudotuspeliosuman. Erän lopulla johto kasvoi kahteen Carter Verhaeghen osumalla.

Toisessa erässä Toronton Morgan Rielly kavensi Floridan johtoa laukomalla sisään siniviivan tuntumasta. Kolmannen erän lopulla William Nylanderin tasoittava osuma vei ottelun jatkoerään.

Jatkoerää ehdittiin pelata yli 15 minuuttia ennen ratkaisumaalin koittamista. Floridan kanadalaishyökkääjä Nick Cousins pääsi ylivoimahyökkäyksen myötä tuomaan kiekon maalin edustalle ja upottamaan joukkueensa kolmannen osuman Toronton maalivahti Joseph Wollin vartiomaan maaliin.

– Tyttäreni on vain 11 kuukauden ikäinen, joten tämä hetki on varmasti sellainen, josta minun on puhuttava hänelle, kun hän kasvaa. Iso maali, iso hetki joukkueellemme. Tämä on todella spesiaalia, Cousins sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Florida edellisen kerran konferenssifinaalissa vuonna 1996

Floridan suomalaiskolmikko Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell jäivät ottelusta tehopisteittä. Suomalaisista eniten peliaikaa keräsi kapteeni Barkov, joka nähtiin jäällä päälle 26 minuutin ajan.

Lundell ja Luostarinen viettivät kaukalossa molemmat noin 20 minuuttia.

Wollille kertyi ottelusta torjuntoja 40. Venäläisvahti Sergei Bobrovski torjui Floridan päässä 50 kertaa.

Florida saa konferenssifinaalissa vastaansa niin ikään suomalaispelaajia pursuavan Carolina Hurricanesin, joka varmisti jatkopaikan jo perjantaina.

– En halua vielä puhua Carolinasta. Haluamme nauttia tästä saavutuksesta tänä iltana ja viettää pari vapaapäivää. Sitten menemme eteenpäin. Tämä sarja oli todella tiukka, vaikka pelasimmekin vain viisi ottelua, Floridan hyökkääjätähti Matthew Tkachuk kommentoi.

Florida on viimeksi päässyt konferenssifinaaliin lähes 30 vuotta sitten. Vuonna 1996 Florida kaatoi konferenssifinaalissa Pittsburgh Penguinsin, mutta hävisi finaalisarjassa Colorado Avalanchelle.

Vegas nappasi ottelupallon

Vegas Golden Knights otti kolmannen kiinnityksen konferenssifinaalipaikkaan Edmonton Oilersia vastaan, kun joukkue nappasi kotikentällään tiukan 4–3-voiton. Vegas johtaa sarjaa 3–2, joten jatkopaikka on sille katkolla kuudennessa ottelussa Edmontonissa.

Oilers johti ottelua avauserän jälkeen 2–1, mutta Philip Brobergin ja Mattias Janmarkin jäähyt käänsivät hallinnan Vegasille toisessa erässä. Mark Stone ja Reilly Smith napauttivat pikatahtia kaksi ylivoimamaalia, ja hetken kuluttua Nicolas Hague lisäsi johdon jo 4–2:een.

Ottelusarja on ollut erittäin kuumatunteinen, ja toisen erän lopussa Vegasin Keegan Kolesar ajettiin ulos laitataklauksen seurauksena. Connor McDavidin ylivoimakavennus jäi kuitenkin lopulta Edmontonille laihaksi lohduksi.

Vegasin ja Edmontonin ottelusarjassa ei pelaa suomalaisia.Vuonna 1996 Florida kaatoi konferenssifinaalissa Pittsburgh Penguinsin, mutta hävisi finaalisarjassa Colorado Avalanchelle.