Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Fifa: MM-ki­soi­hin myyty jo lähes kolme mil­joo­naa pää­sy­lip­pua – avaus­ot­te­lun yleisö hupeni puoleen isän­tien kon­ta­tes­sa

Doha
Equadorin kiihkeitä kannattajia Al Bayt stadionilla.
Equadorin kiihkeitä kannattajia Al Bayt stadionilla.
Kuva: Friedemann Vogel

Sunnuntaina alkaneeseen jalkapallon miesten MM-lopputurnaukseen oli myyty 2,95 miljoonaa pääsylippua kisojen avauspäivään mennessä, kertoi Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa.

Qatarin turnausta on arvosteltu rajusti maan ihmisoikeustilanteen vuoksi. Negatiivinen julkisuus ei kuitenkaan ole näkynyt Fifan myyntipisteessä Dohassa, sillä jonot tikettien ostoon ovat olleet pitkiä. Turnaukseen on myyty jo reilusti enemmän pääsylippuja kuin vuoden 2018 lopputurnaukseen Venäjällä, jossa peleihin myytiin hieman yli 2,4 miljoonaa lippua.

Fifan tiedottaja kertoi, että eniten kiinnostusta on löytynyt kisaisäntä Qatarin ohella Saudi-Arabiasta, Yhdysvalloista, Meksikosta, Britanniasta, Arabiemiraateista, Argentiinasta, Ranskasta, Intiasta ja Brasiliasta.

Fifa paljasti myös, että turnauksen avulla Fifan tulot neljän viime vuoden ajalta nousevat ennätyslukemiin. Puheenjohtaja Gianni Infantino kertoi, että neljän viime vuoden tulojen arvioidaan yltävän 7,5 miljardiin dollariin vuoden loppuun mennessä. Infantino valittaneen jatkamaan tehtävässään ensi maaliskuussa, sillä vastaehdokkaita tulevaan puheenjohtajavalintaan ei ilmaantunut.

Qatarin kisojen avausottelu isäntämaan ja Ecuadorin välillä keräsi Fifan mukaan 67 372 katsojaa eli stadion oli täynnä. Katsojia lähti kuitenkin pois runsaasti Qatarin jäätyä 0–2-tappiolle avauspuoliajalla. Toisella puoliajalla yhä enemmän ja enemmän katsojia lähti lätkimään, ja lopulta katsomot olivat enää suurin piirtein puolillaan. Ecuador voitti ottelun 2–0.

MM-jalkapallo

Maanantain pelit

Maanantai 21. 11. klo 15 Englanti–Iran (B, Khalifa) Yle TV2, klo 18 Senegal–Hollanti (A, al-Thumama) Yle TV2, klo 21 USA–Wales (B, al-Rayyan) MTV3.