Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Fifa ja Uefa an­toi­vat Venäjän jal­ka­pal­lol­le port­ti­kiel­lon – maa putoaa miesten MM-kar­sin­nois­ta ja naisten EM-ki­sois­ta

Lausanne
-

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa ovat päättäneet sulkea Venäjän pois jalkapallon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia. Päätöksen myötä Venäjän maajoukkueet ja seurajoukkueet eivät voi pelata Fifan ja Uefan alaisissa kilpailuissa.

Vielä sunnuntaina Fifa päätti, että Venäjän on pelattava maan jalkapalloliiton nimellä. Maanantaina kattojärjestö reagoi kuitenkin nopeasti, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK suositteli venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista kaikista kansainvälisistä kilpailuista.

Tuoreen päätöksen myötä Venäjä putoaa jalkapallon miesten MM-jatkokarsinnoista, jotka pelataan maaliskuussa. Venäjän kanssa samassa karsintakaaviossa olleet Puola, Ruotsi ja Tshekki kertoivat viikonloppuna lajiliittojensa johdolla kieltäytyvänsä Venäjän kohtaamisesta.

Venäjän naisten jalkapallomaajoukkue ei voi puolestaan osallistua ensi kesänä Englannissa pelattaviin EM-kisoihin. Venäjä oli arvottu kisoissa samaan lohkoon Hollannin, Ruotsin ja Sveitsin kanssa.

Miesten Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Moskovan Spartakin pelit päättyivät ennen kuin ne ehtivät alkaakaan. Joukkueen piti kohdata neljännesvälierissä saksalainen RB Leipzig.

Uefa ilmoitti myös lopettaneensa yhteistyönsä venäläisen maakaasu- ja öljykonserni Gazpromin kanssa.

Suomi ei pelaa Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan

Suomen Palloliitto kertoi maanantaina, että Suomen jalkapallo- ja futsalmaajoukkueet eivät pelaa toistaiseksi missään ikäluokassa Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueita vastaan. Liitto kertoi tuomitsevansa Venäjän sotatoimet Ukrainassa jyrkästi.

Palloliitto vetosi tiedotteessaan, että Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa sulkisivat maat ulos kansainvälisistä kilpailuista.