FC Kemi alkaa pyö­rit­tää Täi­kön­to­rin kioskia - "Kat­so­taan tuleeko tänne esi­mer­kik­si suo­ma­lai­sia mat­kai­li­joi­ta, joita voi­sim­me jol­la­kin tapaa pal­vel­la."

Täiköntorin kioski avataan viimeistään ensi kesänä.
Täiköntorin kioski avataan viimeistään ensi kesänä.

Kemin kaupunki vuokraa Täiköntorilla sijaitsevan kioskirakennuksen jalkapallo- ja futsalseura FC Kemille.  Vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta vuokrauksesta on sovittu suullisesti.

FC Kemin johtokuntaan kuuluva Kalle Huusko ei lupaa, että kioskilla alkaisi business pyörimään heti vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

– Seuraamme mielenkiinnolla, mitä tapahtuu esimerkiksi turismin suhteen. Katsotaan tuleeko tänne esimerkiksi suomalaisia matkailijoita, joita voisimme jollakin tapaa palvella. Mietimme myös, olisiko meillä jotain tarjottavaa esimerkiksi terveyskeskuksen asiakkaiden suhteen, Kalle Huusko miettii.

Huuskon yritys on myynyt kioskitilassa jäätelöä kolmena kesänä. Viime kesä jäi väliin.

– Ensi kesänä FC Kemi hoitaa Täiköntorilla jäätelömyynnin, Kalle Huusko lupaa.

Kemi kilpailutti viime keväänä uimahallin kahvion, kulttuurikeskuksen kahvion, Täiköntorin kioskin ja kaupungintalon näköalakahvion. Täiköntorin kioski ei ollut silloin mahdollisten vuokralaisten suhteen ykkössijalla.