sää: Helteet jat­ku­vat lop­pu­vii­kon ajan, mutta sitten vii­le­nee – sun­nun­tai­na Lapin yli kulkee sade- ja uk­kos­rin­ta­ma

pääkirjoitus: Ke­mi­jär­ven bio­ja­los­ta­mon ra­ken­ta­mi­sel­le ei ole vi­ra­no­mai­ses­tei­tä, mutta muita esteitä löytyy – suurin niistä on hank­keen hei­ken­ty­nyt us­kot­ta­vuus

F1-sir­kus saapui Imolaan yl­lä­tys­ko­men­nos­sa – Fer­ra­rit ovat hal­lin­neet al­ku­kaut­ta

Sainz palkittiin Ferrarin jatkosopimuksella.

Imola/Helsinki
Carlos Sainz jatkaa Ferrarilla.
Carlos Sainz jatkaa Ferrarilla.
Kuva: SIMON BAKER / POOL

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Red Bullin Max Verstappen on keskeyttänyt kaksi kauden kolmesta kilpailusta, joten uudet miehet ovat vallanneet MM-sarjan kärkisijat. F1-sirkus saapui Italian Imolaan Ferrari-kuljettajien Charles Leclerc (71 pistettä) ja Carlos Sainz (33) komennossa. Kaksikon väliin mahtuu Mercedeksen George Russell (37).

Viime kauden kärkikolmikosta MM-kakkonen Mercedeksen Lewis Hamilton on viidentenä ja Alfa Romeolle vaihtanut Valtteri Bottas yhdeksäntenä ennen kauden neljättä kilpailua.

Sainzin hyvät ajoesitykset poikivat kauden 2024 loppuun kestävän jatkosopimuksen, jonka Ferrari julkaisi torstaina.

– Olen aina sanonut, että ei ole parempaa formula ykkösten tallia kilpailla ja yli vuoden kokemuksen jälkeen voin vahvistaa, että tämän ajohaalarin pukeminen ja tallin edustaminen ovat uniikkia ja vertaansa vailla, 27-vuotias espanjalainen sanoi.

Ferrarin odotukset täyttyivät

Toisen polven huipputason kilpa-ajaja Sainz teki F1-debyyttinsä 2015 Toro Rossolla, siirtyi sieltä Renaultille ja sitten McLarenille ennen Ferrarille päätymistä viime kaudeksi. Hän on ajanut urallaan 143 kilpailua ja yltänyt kahdeksan kertaa palkintokorokkeelle.

– Hän on todistanut olevansa sellainen lahjakkuus, jollainen hänen odotimmekin olevan, tarjonnut vaikuttavia tuloksia ja hyödyntänyt kaikki mahdollisuutensa, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi.

Ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan Sainz sijoittui MM-sarjassa viidenneksi ja päihitti tallitoverinsa Leclercin, mutta tällä kaudella tallin sisäiset voimasuhteet ovat muuttuneet.

Kokonaisuutena Ferrarin reipas alku ja kovimpien kilpailijoiden epäonni ovat värittäneet sarjaa.

Alfa Romeolle siirtynyttä Bottasta kukaan ei odotakaan enää kärkikahinoihin, mutta alkukauden aikana kerätyt 12 pistettä ovat vahva näyttö suomalaisen osaamisesta.

Hän yltää kohtalaisille sijoituksille myös aiempaa heppoisemmalla ajokalustolla.