Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Evartti hävisi pää­tös­mat­kan mutta uusi ra­vi­ku­nin­kuu­ten­sa

Suven Sametti kaikkien aikojen nuorin kuningatar.

Historia toisti itseään Seinäjoella rovaniemeläisen Talli Pajatson ravikuningas Evartin osalta. Antti Ojanperän valmentama ja Santtu Raitalan ajama ori voitti ravikuninkuuskisassa kaksi ensimmäistä osamatkaa ja oli päätösmatkalla toinen kuten vuotta aiemminkin.

Silti se uusi tittelinsä 1,6 sekunnin erolla H.V. Tuuriin. Välkyn Tuisku oli kisan kolmas ennen Vixeliä, joka voitti Tapio Perttusen ajamana päätösmatkan.

Kuninkuuskisan sunnuntaisella avausmatkalla, maililla, Evartti juoksi valtaosan matkaa toisen radan veturina. Silti se lasketteli kirisuoralla väljään voittoon rata- ja kilpailuennätyksellä 19,7a/1609 m.

Lappilaisittain ilahduttavaa oli myös se, että lauantaina flopannut Jokivarren Kunkku oli maililla johtopaikalta kuin uudesti syntynyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.