Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Evar­til­le Kuopion Savon Voiman Savo -ajo Ruot­sis­ta per­jan­tai­na suur­voit­to Tor­nioon

Rovaniemeläisen Talli Pajatson ravikuningas Evartilla oli Savon Voiman Savo -ajon lämmittelyssä kevättä rinnassa ja ori laukkaili ja pelleili ennen lähtöä niin, että sen hyvin tunteva Santtu Raitala kävi kysymässä hevosen hoitajalta, valmentaja Antti Ojanperän puolisolta Jutta Ihalaiselta, kannattaako heidän ajaa lainkaan. Jutta antoi suostumuksensa ja lopputulos oli paras mahdollinen.

Lähtö uusittiin kerran. Uusitussa yrityksessä Evartti lähti voltista hyvin ja katsoi keulat, mutta luovutti paikan suosiolla takasuoralla Vixelille. Loppukurvissa Veeran Poika kiersi toiselle radalle ja Evartin tilanne näytti tukalalta, mutta kun Veeran Poika laukkasi hetkeä myöhemmin, avautui Evartille kiritila. Vixelin loppusuoran laukka siloitti voittajan tietä, mutta alkulaukkansa upealla lopetuksella paikannut Parvelan Retu pakotti ratkaisun lopulta maalikamerakuvaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.