pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Evans hen­git­tää nis­kaan, mutta Kalle Ro­van­pe­rä edel­leen kär­ki­pai­kal­la Ruotsin MM-ral­lis­sa - Lappi kol­man­te­na

Uumaja
Elfyn Evans jahtaa tiukasti Kalle Rovanperä.
Elfyn Evans jahtaa tiukasti Kalle Rovanperä.
Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä jatkaa Ruotsin MM-rallin kärkipaikalla, kun kilpailua on ajettu 12 erikoiskoetta. Rovanperä jäi lauantain neljännellä pikataipaleella pohja-ajan ajaneesta Elfyn Evansista 3,6 sekuntia, mikä nosti brittikuskin kokonaiskilpailussa ainoastaan 1,2 sekunnin päähän suomalaiskuljettajasta.

– Hän (Evans) oli aamullakin täällä nopea. Mielestäni ajoin olosuhteisiin nähden hyvin, enkä oikein voi paljoa enempää tehdä, Rovanperä kommentoi rallin MM-sarjan verkkosivustolla.

Ruotsin ralliteillä kolmantena kaasuttelee Toyotan kolmoisjohdon täydentävä Esapekka Lappi, joka on jäänyt kärjestä 12,9 sekuntia. Lappi saa kuitenkin pitää varansa, sillä Belgian Thierry Neuville on ainoastaan 0,3 sekuntia suomalaiskuskia perässä.

– Jos keskityn muiden tekemisiin, niin silloin en varmasti pysy tiellä. Keskittymisen tulee olla vain ja ainoastaan omassa tekemisessä, aivan kuten se tällä hetkellä onkin, Lappi totesi.

Sunnuntaina päättyvässä MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä kaksi erikoiskoetta.