Mainos

Eu­ro­huu­maa Ro­va­nie­mel­lä - "Yh­tei­söl­li­syys on yksi seu­ram­me tär­kei­tä arvoja ja nyt on hieno hetki osoit­taa sitä"

Rovaniemen Palloseura pääsee jälleen pelaamaan Eurooppaliigaa. Rovaniemelläkin pelejä nähdään taas parin vuoden tauon jälkeen.

Risto Niva, Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja.
Risto Niva, Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja.

Kesällä 2014 pelasimme kotiottelumme vielä Oulun Raatin kentällä kreikkalaista Asteras Tripolista vastaan, koska Rovaniemen Keskuskentän olosuhteet eivät täyttäneet UEFAn olosuhdekriteereitä.

Seuraavat pelit irlantilaisia ja kroatialaisia vastaan pelasimme vuonna 2016 jo kotoisalla Keskuskentällä uuden pääkatsomon ansiosta. Näistä kaikista otteluista on edelleen upeita muistoja olemassa ja myöskin niistä peleistä, jotka johdattivat meidät kohti Eurooppaa.

Kesäkuussa Sveitsin Nyomissa UEFAn pääkonttorilla kokoontuivat eurooppalaiset seurajoukkueet tämän vuoden arvontoihin. Paikalla olivat myös ECA:n edustajat, joka on eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö. ECA:n jäsenenä ovat kaikki Euroopan huippuseurat Liverpoolista Barcelonaan, ja järjestön tehtävänä on miettiä vain ja ainoastaan seurojen etuja ja neuvotella niistä UEFA:n kanssa.

Vaatimuksena ECA:n jäseneksi pääsemiseen on, että seuran on oltava ollut edustettuna europeleissä vähintään 3 kertaa viiden vuoden aikana. Suomessa ECA:n jäseniksi on kutsuttu aiemmin HJK, Inter ja SJK.

Nyt RoPS:lla on mahdollisuus neljäntenä suomalaisseurana liittyä ECA:n jäseneksi, jonka varapuheenjohtajana toimii Aki Riihilahti ja puheenjohtajana Juventuksen Andrea Agnelli. Tämä on hieno osoitus siitä, että jotakin olemme tehneet oikein jalkapallon saralla viime vuosina.

Ensimmäinen vastustajamme Aberdeen FC on perinteikäs ja iso Skottiseura, jolla on äänekkäät kannattajat. Meillä pohjoissuomalaisilla jalkapallonystävillä on upea mahdollisuus nähdä hienoa jalkapalloa, hienojen kannattajien tukemana Rovaniemen Keskuskentällä.

Olen vakuuttunut, että yleisö joka saapuu seuraamaan ottelua Keskuskentälle, kokee ainutlaatuisia hetkiä, jotka he muistavat läpi elämänsä samalla tavalla kuin pelaajatkin. Jalkapallo on maailman suurin urheilulaji ja saanut alkunsa Brittein saarilta. Nyt on oiva mahdollisuus testata se, kuinka lähellä tai kaukana olemme lajin synnyinseudun edustajien taitotasosta.

Tervetuloa otteluun ja RoPS:n peleihin myöskin myöhemmin kesän ja syksyn aikana. Me tarvitsemme kaikkien tukea ja kannatusta. Yhteisöllisyys on yksi seuramme tärkeitä arvoja ja nyt on taas hieno hetki osoittaa sitä.

Risto Niva

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja