Live: Katso tästä Arctic Volleyn ja Vam­pu­lan ottelu kello 17

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Etta sul­je­taan miesten len­to­pal­lon Mes­ta­ruus­lii­gas­ta, ero­tuo­ma­ri­mak­sut hoi­ta­mat­ta – Team Lak­ka­pää ja TuTo Volley säi­lyt­tä­vät paik­kan­sa ilman kar­sin­to­ja

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksan ja joukkueen panos riitti liigapaikkaan, mutta seuran taloustilanne kaatoi suunnitelman. Mestaruusliiga sulki Ettan liigasta ensi kaudelle.
Ettan päävalmentaja Olli Kuoksan ja joukkueen panos riitti liigapaikkaan, mutta seuran taloustilanne kaatoi suunnitelman. Mestaruusliiga sulki Ettan liigasta ensi kaudelle.
Kuva: Anssi Jokiranta

Lentopallon Mestaruusliiga sulkee oululaisen Ettan miesten pääsarjasta, Lentopalloliitto tiedottaa. Lentopalloliiton tiedotteen mukaan seura ei hoitanut liigalisenssisopimuksen edellyttämiä taloudellisia velvoitteitaan.

Mestaruusliigan johtaja Riia Martinoja kertoi, että liigalisenssiin liittyvät taloudelliset velvoitteet koskevat erotuomaripalkkioita. Ne Etta on jättänyt tällä kaudella maksamatta.

Miesten Mestaruusliigan runkosarja päättyi sunnuntaina. Yhdeksänneksi sijoittunut Etta ei yltänyt pudotuspeleihin.

Etta kertoi Twitterissä julkaisemassaan tiedotteessa omana näkemyksenään, että seura luopuu miesten Mestaruusliigan sarjapaikastaan ja pelaa ensi kaudella miesten Ykkössarjassa.

Seuran päävalmentaja Olli Kuoksa harmitteli tilannetta, mutta sanoi ammattivalmentajana olevansa valmis jatkamaan sarjaporrasta alempanakin. Kuoksa ei halunnut ottaa kantaa, onko Etta laiminlyönyt muita velvoitteita.

Seuran mukaan koronaviruspandemia on vaikeuttanut toimintaa, sillä seura on yleensä saanut tuloja messu- ja urheilutapahtumista sekä ravintolatoiminnasta.

– Poikkeuksellisen vaikeat ajat ja monet vastoinkäymiset ovat koetelleet organisaatiota nyt useamman kauden ajan, joten Etta joutuu tekemään raskaan päätöksen luopua paikastaan kotimaisen lentopalloilun pääsarjatasolla, seura kertoo.

Ettan tavoitteena on varmistaa seuran toiminnan jatkuminen. Etta haluaa kehittää Oulun seudun nuoria pelaajia liigatasolle.

Mestaruusliiga päätti myös, ettei miesten liigakarsintoja pelata, joten ja rovaniemeläinen Team Lakkapää ja turkulainen TuTo Volley säilyttävät liigapaikkansa. Lakkapää oli miesten Mestaruusliiga 10:s ja TuTo Volley 11:s..

Ykkössarjan voittaja voi anoa ensi kaudeksi paikkaa Mestaruusliigassa.

– Jos Ykkössarjan voittaja on liigalisenssikelpoinen, jatketaan samalla joukkuemäärällä, mutta miesten Mestaruusliiga voidaan pelata pienemmälläkin joukkuemäärällä, Martinoja sanoi.

Miesten Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat keskiviikkona puolivälierissä, joissa pelaavat Tiikerit–Hurrikaani, Savo Volley–Vantaa Ducks, Akaa-Volley–Raision Loimu ja VaLePa–Karelian Hurmos. Välieriin etenee kolmella voitolla.