Mainos

Ete­lä-Af­ri­kas­ta apua suo­ma­lais­ten ihon­hoi­toon

Monien suomalaisten iho kärsii A-vitamiinin puutteesta, mutta ei ole se ja sama mitä A-vitamiinia iholle laittaa hoitotuotteeksi.

A-vitamiini on kauneusvitamiini. Se ravitsee ihon soluja ja on iholle yhtä tärkeä kuin happi ja vesi ihmiskeholle. Kaikkihan sen tietävät. Vai tietävätkö?

Ainakin eteläafrikkalainen plastiikkakirurgi ja maailman johtava A-vitamiinin asiantuntija Des Fernandes ymmärsi sen jo 70-luvulla hoitaessaan ihosyöpäpotilaita ja tutkiessaan A-vitamiinin vaikutusta ihon terveyteen. Afrikan rajun auringonpoltteen alla tuli selväksi, että A-vitamiinin puutos yhdistettynä auringolta suojaamattomaan ihoon voi johtaa vakaviin iho-oireisiin. Suomessakaan asiat eivät ole kaukana Afrikan auringosta.

Sama aurinko se täällä Lapissa porottaa.

– Suomen UV-säteet ovat pitkiä säteitä, jotka vanhentavat ihoa ja kesällä UVB-säteily on polttavaa säteilyä, mikä tarkoittaa, että liiallinen ja suojaamaton auringonotto ja auringolle altistuminen vaurioittavat ihoa, kertoo Vitamion Oy:n A-vitamiini-ihonhoitomenetelmä Environ asiantuntija Minna Heikkilä, joka on työskennellyt A-vitamiinin ja Environ parissa jo 27 vuotta.

– A-vitamiini antaa meidän iholle tärkeää suojaa ja sen isoin tehtävä on pitää ihosolut toimivina, ettei synny ihon häiriötiloja, kuten cuperoosaa, aknea tai ihon ohenemista. Ihon kunnon huononemisen näkee kuitenkin vasta vanhemmalla iällä, erityisesti auringon aiheuttamat vauriot, joten on tärkeää, että ihoa hoidetaan nuoresta lähtien. Auringossa maltti on valttia.

Ei kuitenkaan ole se ja sama mitä A-vitamiinia iholle laittaa. On olemassa A-vitamiinin eri muotoja, osa niistä haitallisia auringonvalossa ja toiset taas suojaavia. Des Fernandesin kehittämä Environ ihonhoitomenetelmä käyttää auringolta suojaavaa A-vitamiinin muotoa ja on tärkeä ihovitamiini. Siksi Kauneushoitola Eija on käyttänyt tuotteita hoidoissaan jo seitsemän vuoden ajan.

– Haluan, että meidän hoitolassa on hoitosarjoja, joilla saadaan jotakin aikaan. Olemme ammattilaisia ja haluamme käyttää ammattilaisten hoitosarjoja, kertoo yrittäjä Eija Karjula.

– Environ on ainutlaatuinen, sillä se perustuu suuriin A-vitamiinin ja antioksidanttien pitoisuuksiin, joihin iho totutetaan ja täten iho normalisoidaan. Asiakkaat tulevat hakemaan tänne tuloksia ja Environilla on vankka tutkimus tuotteiden tehokkuudesta ja toimivuudesta, jonka olen itsekin todennut kerta kerran jälkeen asiakkaita hoidettaessa.

Kauneushoitola Eijan yrittäjä Eija Karjula haluaa, että hoitolassa on hoitosarjoja, jotka toimivat.
Kauneushoitola Eijan yrittäjä Eija Karjula haluaa, että hoitolassa on hoitosarjoja, jotka toimivat.

Eija muistuttaa myös, että ihmisten halu altistua auringolle ja ottaa aurinkoa on lisääntynyt vuosien saatossa todella paljon. Nykyään ihmiset ovat onneksi hieman valppaampia auringon haittavaikutuksille.

– Ennaltaehkäisevä hoito on aina parasta, mutta yleensä hoitoon hakeudutaan vasta kun iholla on jo auringon aiheuttamia vaurioita, lisää Eija.

Silti, koskaan ei ole liian myöhäistä. Ihmisen iho on vastaanottavainen ja muuttuu jos sille antaa oikeaa ravintoa.

– A-vitamiinia kannattaa käyttää ruokavaliossaan päivittäin, mutta meidän keho ei saa riittävää määrää ravinnosta vaikka sitä söisi joka päivä, muistuttaa Minna.

Jos ihossa on A-vitamiinin puutos, se tulee hoitaa paikallisesti. Environ hoitaakin ihoa ulkoapäin retinyylipalmitaatilla ja retinyyliasetaatilla, jotka ovat ihossa luonnostaan esiintyvä A-vitamiinin muoto.

– Ihomme tarvitsee suuria A-vitamiinin pitoisuuksia, mutta se ei siedä sitä aluksi, sillä se ei ole tottunut siihen kroonisessa vajaatilassa. Ihoon voi siis aluksi tulla punoitusta ja kuivumista. Siksi hoito aloitetaan voiteella, jossa on pienempi annos A-vitamiinia ja iho totutetaan korkeampiin annoksiin asteittain.

Kauneushoitola Eijan kosmetologi ja Environ-koulutettu Eija tekee demonstraatiohoidon. Iho puhdistetaan, tehdään rasvattomaksi ja ihoon imeytetään ultraäänilaitteella mietoa A-vitamiinigeeliä. Sähköultra aukaisee imusolmukkeet ja saa nestekierron liikkeelle kasvoissa, mikä imeyttää vitamiinin tehokkaammin ja syvemmälle.

On pian selvää, ettei tämä ole Eijan ensimmäinen kerta hoitoa tehdessä, sillä hän kertoo vaihe vaiheelta mitä tehdään ja miten tehdään. Eijan ääni on rentouttava ja niin on ultrahoitokin. Ainut, mikä herättää melkein nukahtaneen asiakkaan on Ditelle ultrakoneesta lähtevä piip ääni, joka kertoo, että hoito on loppumaisillaan.

Des Fernandesin kehittämä Environ ihonhoitomenetelmä käyttää auringolta suojaavaa A-vitamiinin muotoa ja on tärkeä ihovitamiini.
Des Fernandesin kehittämä Environ ihonhoitomenetelmä käyttää auringolta suojaavaa A-vitamiinin muotoa ja on tärkeä ihovitamiini.

Hoidon jälkeen Eija muistuttaa, että vaikka tehostavissa hoidoissa on hyvä käydä, tärkein hoito tapahtuu kotona käyttämällä Environ tuotteita.

– Tämä ei ole tuhkimokuuri vaan ihoa on muistettava hoitaa kotona. Tämä on kuitenkin helppo hoitosarja siinä mielessä, ettei ole monia tuotteita, joita tulisi laittaa kasvoille. Yhdellä purkilla pärjää.

Kun iho tottuu asteittain A-vitamiiniin ja iho normalisoituu, voi olla, että Environin kehittäjäkin tietää sinun onnistuneen A-vitamiinin avulla.

– Des Fernandes on sanonut, että tunnistaa A-vitamiinin ihonhoitotuotteen käyttäjän jo kaukaa. Heidän iho kun on kostean kuulas ja terveen näköinen, hymyilee Minna, jonka ihosta voi helposti ummikkokin päätellä, että A-vitamiinin teholla mennään.