Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Espoo on yleis­ur­hei­lu­täh­tiä tul­vil­laan – Alle 23-vuo­tiai­den EM-ki­sois­sa hurja joukko ar­vo­ki­sa­mi­ta­lis­te­ja

Espoossa Leppävaaran stadionilla kilpaillaan keskiviikosta alkaen alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuksista. Suomen joukkueesta moukarinheittäjä Silja Kosonen ja seitsenottelija Saga Vanninen ovat molemmat hallitsevia alle 20-vuotiaiden maailmanmestareita, ja kumpikin on alle 23-vuotiaiden tämän vuoden EM-tilaston ykkönen, mutta kovia urheilijoita löytyy muistakin joukkueista.

Kisojen nimekkäimmät urheilijat ovat Iso-Britannian 800 metrin juoksija Keely Hodgkinson ja liettualainen toisen polven kiekonheittäjä Mykolas Alekna, jotka voittivat viime kesänä aikuisten Euroopan mestaruudet. Mikään yllätys ei olisi, jos he ottaisivat elokuussa pidettävissä Budapestin MM-kisoissa myös lajiensa maailmanmestaruudet.

Hodgkinson oli viime kesän Eugenen MM-kilpailuissa ja Tokion olympiakisoissa kaksi vuotta sitten hopealla ja voitti 800 metrin Euroopan mestaruuden myös talven hallikisoissa Istanbulissa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi