Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Esa­pek­ka Lappi kes­keyt­ti Sar­di­nian MM-ral­lin kär­ki­pai­kal­ta – Ro­van­pe­rä kuu­den­te­na, Tänak kar­ku­mat­kal­la: "Tämä tuntuu todella ras­kaal­ta"

Sardinia
Esapekka Lapin matka päättyi keskeytykseen. Kuljettaja ja kartturi olivat kunnossa. Arkistokuva.
Esapekka Lapin matka päättyi keskeytykseen. Kuljettaja ja kartturi olivat kunnossa. Arkistokuva.
Kuva: Reporter Images

Sardinian MM-rallin kolmas kilpailupäivä alkoi dramaattisesti, kun perjantain jälkeen rallia johtanut Toyotan Esapekka Lappi ajoi ulos päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Lapin auto otti pohjakosketuksen kiveen ja heittelehti rajusti jääden lopulta tien varteen. Raju ulosajo tuhosi autoa, mutta Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm ovat kunnossa.

– Game over. Kuljettajat ookoo, Lappi kertoi Twitter-tilillään.

Lapin keskeytyksen jälkeen kärkipaikan otti Hyundain Ott Tänak. Virolaistähti johtaa aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen 30,9 sekunnilla Fordin Craig Breeniin. Hyundain Dani Sordo on kymmenen sekunnin päässä Breenistä.

– Tämä tuntuu todella raskaalta. Tuntui, että emme ottaneet mitään riskejä. Ehkä minun olisi pitänyt jarruttaa vähemmän tuossa mutkassa, koska siinä oli kivi ja se heitti meidät ajolinjalta, Lappi totesi MM-sarjan sivustolla.

– Luulen, että jos olisin jarruttanut vähemmän, auton etuosa olisi ollut korkeammalla ja olisimme varmaan selvinneet tästä.

Päivään kahdeksannelta sijalta startannut MM-sarjan pistekärki, Toyotan Kalle Rovanperä nousi 11. ek:lla kuudenneksi. Eroa kärkikuski Tänakiin on yli kaksi minuuttia ja viidentenä ajavaan Fordin Adrien Fourmauxiin päälle 50 sekuntia.

Eilen Rovanperä kärsi aura-auton roolistaan, mutta lauantaille lähtöpaikka parani hieman. Rovanperällä on kuitenkin ollut yhä hankalaa.

– Pyörähdys kapeassa ja hitaassa mutkassa. Vaikeuksia ollut tuollaisissa hitaissa paikoissa läpi kisan. En saa autoa kääntymään ja sitten kun se käätyy, yliohjaa isosti – joten kaikki hyvin, Rovanperä kuittasi aamupäivän viimeisen ek:n jälkeen Twitterissä.

Tänään ajetaan vielä neljä ek:ta, ja ralli päättyy huomenna ajettaviin neljään erikoiskokeeseen.

Juttua täydennetty kello 14.58 Lapin kommenteilla.