KUNNIAMERKIT: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Esa­pek­ka Lappi ensi kau­dek­si Toyotan kol­mos­au­toon rallin MM-sar­jas­sa

Esapekka Lappi antoi Jyväskylän MM-rallissa kovat näytöt WRC-Toyotalle. Torstaina Lapin pesti ensi kaudelle vahvistettiin.
Esapekka Lappi antoi Jyväskylän MM-rallissa kovat näytöt WRC-Toyotalle. Torstaina Lapin pesti ensi kaudelle vahvistettiin.
Kuva: KIMMO BRANDT

Esapekka Lappi palaa Toyota-talliin rallin MM-sarjassa ensi kaudella, Toyota kertoi nettisivuillaan. Lappi jakaa Toyotan kolmannen auton Sebastian Ogierin kanssa.

Tallin ensimmäiset kaksi autoa kuuluvat Kalle Rovanperälle ja Elfyn Evansille, joiden on tarkoitus ajaa MM-sarjan kaikki kilpailut.

Lappi ajoi Toyotalla tallin ensimmäisellä MM-kaudella 2017, jolloin hän myös voitti uransa ensimmäisen MM-sarjan osakilpailun Jyväskylässä.

Viime viikonloppuna Lappi palasi lähes vuoden ajotauon jälkeen WRC-auton rattiin ja ajoi neljänneksi.

– Kyllä tämän pitäisi riittää, jos sopimus nyt tästä oli kiinni. Teimme oman hommamme niin hyvin kuin pitikin. Ei kukaan voinut odottaa, että ihan näin hyvin menisi. Varmasti on tiimi tyytyväinen, Lappi sanoi tuolloin.

Breen siirtyy Fordille

Rallin MM-sarjassa tällä kaudella Hyundain osa-aikaiskuskina ajava irlantilainen Craig Breen kaasuttelee seuraavat kaksi kautta M-Sport Fordin riveissä.

Breen on ajanut tällä kaudella vain puolet MM-ralleista, mutta on yltänyt kolmesti kärkikolmikkoon ja on MM-pisteissä kuudentana.

– Olen tehnyt pienestä pitäen töitä saavuttaakseni vakipaikan MM-sarjassa, joten tätä mahdollisuutta en vain voinut jättää käyttämättä. On vähän epätodellista, että nimeni lisätään Ford-kuljettajien listaan, sellaisten suuruuksien joukkoon kuin Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae ja Carlos Sainz, 31-vuotias Breen iloitsi.

Breenin paikalle Hyundai otti vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin 20-vuotiaan pojan Oliver Solbergin. Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen takana kolmatta Hyundaita jakaa ensi kaudella Solbergin kanssa tallissa jo pitkään palvellut Dani Sordo.