Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Esa­pek­ka Lapin voit­to­tais­te­lu mureni ulos­ajoon – ”Aika vaikea tätä on nie­les­kel­lä”

Kalle Rovanperä hikoili enemmän kuin pystyi kuljettamaan mukanaan.

Alghero
Esapekka Lappi ajoi ulos ja tuloksena oli keskeytys.
Esapekka Lappi ajoi ulos ja tuloksena oli keskeytys.
Kuva: Toyota/McKlein

Toyotan Esapekka Lappi lähti lauantain ajopäivään Sardinian MM-rallissa kisan johtopaikalta. Homma tyssäsi kuitenkin heti aamun avauserikoiskokeella, kun Lappi ajoi ulos ja tuloksena oli keskeytys.

– Maakivi iski pohjapanssariin, ja ajolinja siirtyi sen jälkeen vähän. Oikea takakulma osui kallion, ja siitä auto kimposi toiselle puolelle tietä puuhun. Vasen takapyörä ja iskunvaimennin sekä vetoakseli jäivät sinne mäkeen, ja myös oikea takaripustus oli irti, Lappi kuvaili.

Keskeytys toisessa perättäisessä MM-rallissa otti koville.

– Aika vaikea tätä on nieleskellä, sillä emme ajaneet missään nimessä liian kovaa. Olimme ihan oikealla ajolinjalla, ja kaiken piti olla hanskassa. Maakivi kaivautui sieltä ylös koko ajan enemmän. Huonoa tuuria siinä oli todella paljon, Lappi manasi.

– Toki siinä itsekin varmaan jonkun virheen teki, mutta en kyllä täysin ota omaan piikkiini. Ei tuolla vauhdilla yleensä käy mitään.

Rovanperä kiinni torjuntavoitossa

Ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta Hyundain Ott Tänak keikkuu ylivoimaisessa johdossa. Virolaisen etumatka ennen Fordin Craig Breenia on liki 50 sekuntia. Punaisten lippujen kanssa viimeisellä erikoiskokeella sekoilleet järjestäjät eivät pystyneet kertomaan virallisia aikoja. Kolmannella sijalla kurvailee Hyundain Dani Sordo.

MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Kalle Rovanperä on ajanut varmistellen hankalalta lähtöpaikaltaan. Suomalaistähti on noussut kilpailussa viidenneksi. Eroa edessä olevaan Fordin Pierre-Louis Loubet´hen on liki minuutti.

– Tulimme pätkät varmasti läpi, sillä monet paikat olivat tosi rajussa kunnossa. Yritimme vain ajaa virheittä, ja se onnistui ihan hyvin, Rovanperä kertoi.

– Hitailla ja teknisillä osuuksilla automme ei ole ihan paras mahdollinen ajettava. Pitoa puuttuu. Sen takia oli turha yrittää riehua mitään ylimääräistä.

Lauantaina Sardiniassa ilman lämpötila huiteli pahimmillaan yli 40 asteessa.

– Aika kuumaa oli, mutta pystyi vielä keskittymään ajamiseen. Nestehukka oli vähän koko ajan, sillä autossa ei voinut kantaa niin paljon vettä mukana, mitä hikoili, Rovanperä sanoi.