Mainos

Eri­kois­olui­ta am­mat­ti­lais­ten tar­joi­le­ma­na - Uusi pa­ni­mo­pu­bi ja -myy­mä­lä avataan Ro­va­nie­mel­le

Lapin Panimo avaa Eteläkeskukseen uuden entistä ehomman panimomyymälän ja pubin nykyisen panimon seinän taakse. Erikoisoluiden tarjonta ei rajoitu vain omiin käsityöläisoluihin, vaan muidenkin pienpanimoiden tuotteita vaihtelee valikoimissa.

Pubin sijainti teollisuusalueella on ihme, jollaista ei ole aiemmin nähty näillä nurkilla. Koko Teollisuustie 14 rakennus tulee yrityksen käyttöön.

Juha Auvinen esittelee ylpeänä Suomen taatusti järeintä hanalaitteistoa.
Juha Auvinen esittelee ylpeänä Suomen taatusti järeintä hanalaitteistoa.

– Maailmalta on kokemuksia siitä, että käsityöläispanimot oheispalveluineen ovat suosittuja käyntikohteita.  Vaikka teollisuusalueiden miljöö kaikessa karuudessaan ei äkkiseltään vaikuta houkuttelevalta, ovat pienpanimoiden pubit hyvin suosittuja. Ihmiset haluavat nähdä, missä ja miten olut syntyy, sekä ostaa sitä tehtaanhinnoilla myymälöistä, toimitusjohtaja Arturs Dutka kertoo.

Monta syytä poiketa panimolla

Puotiin piipahtavat tulevat huomaamaan, että tarjolle tuodaan myös muita lappilaisia laatutuotteita, kuten elintarvikkeita. Tarjontaa laajennetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Kotioluiden paneminen on suosittua ja innokkaat harrastajat pääsevät ostamaan tarvikkeita sekä maltaita ja humalia. Uusissa tiloissa pääsee helposti jututtamaan oluen panemisen ammattilaisia ja saamaan vinkkejä omiin keitoksiin.

Panimomestari Arturs Dutka osaa kertoa oluesta enemmänkin kuin hinnan. Myymälässä on vaihtuva valikoima vierailevien panimoiden erikoisoluita.
Panimomestari Arturs Dutka osaa kertoa oluesta enemmänkin kuin hinnan. Myymälässä on vaihtuva valikoima vierailevien panimoiden erikoisoluita.

Erityisesti paikallisten ihmisten toivotaan löytävän uudet tilat.  Houkutukseksi tulee after works-tarjouksia ja maisteluita viihtyisässä tunnelmassa, johon voi pysähtyä kavereiden kanssa pelaamaan lautapelejä tai osallistua pubivisoihin.

– Sijainnissa parasta on se, että olemme Suomen pohjoisin pienpanimo, joka on tietysti ohittamaton paikka. Eihän tämä ole niin ottavilla paikoilla, kuin kaupungilla olevat baarit, mutta annamme monta hyvää syytä tulla varta vasten tänne, kertoo Juha Auvinen.

Hän on myyntityönsä ohella paneutunut innolla uuden pubin suunnitteluun. Ravintolapäällikön taustasta on hyötyä baarin rakentamisessa ja tarjonnan suunnittelussa.

Uudessa pubissa saa taatusti tuoretta olutta suoraan seinän takaa.
Uudessa pubissa saa taatusti tuoretta olutta suoraan seinän takaa.

– Omat oluemme tehdään huippulaitteistoilla ja -taidoilla seinän takana, mutta lisäksi poimimme pienpanimoista ympäri Suomea myyntiin erikoisoluita, joita ei muualta Lapissa saa. Baaritiskin hanalaitteisto on meille räätälöity ja näkemisen arvoinen jo sekin, Juha selvittää.

Juhla- ja kokoustilaa jopa 50 hengelle

Panimokierrosten ja suoramyynnin suosion kasvu kertoo, että ihmiset hakevat elämyksellisiä paikkoja.

Pikkujouluun, synttäreihin tai yritystapahtumiin saa mukavaa ohjelmaa, kun osallistuu panimokierrokseen ja sen jälkeen istahtaa maistelemaan oluita.

Pubissa on myös erillinen kabinetti, jota vuokrataan. Sinne voi kattaa pöydän koreaksi oluilla ja järjestää vaikka maistelun kokouksen päätteeksi. Oluenpanijat tulevat avaamaan pullot ja reseptit.
Pubissa on myös erillinen kabinetti, jota vuokrataan. Sinne voi kattaa pöydän koreaksi oluilla ja järjestää vaikka maistelun kokouksen päätteeksi. Oluenpanijat tulevat avaamaan pullot ja reseptit.

Laajennuksen myötä panimo voi palvella paremmin ryhmiä. Baarin yhteyteen sisustetaan kabinetti, jossa voi järjestää tilaisuuksia noin kahdellekymmenelle hengelle nyt, ja koronarajoitusten poistuessa jopa 50 hengelle.

Koko kiinteistön haltuunotto mahdollistaa isompien tilaisuuksien järjestämisen kesäaikaan pihalla. Viime kesänä avattu terassi laajenee ja sen valikoima paranee.

Miksi laajennus juuri nyt?

– Emme voineet olla tarttumatta mahdollisuuteen, kun naapurimme samasta rakennuksesta poistui ja meille tarjottiin tilaa. Lisätilaa on kaivattu tuotantosaliin, mutta ennen kaikkea panimomyymälän sekä

vierailujen suosio on kasvanut. Siksi on tärkeää saada viihtyisämmät puitteet, toteaa Arturs Dutka.

Nykyinen pikkuruinen puoti kaipasi todellakin kohennusta. Heta Keskipoikela on paneutunut uuden myymälän suunnitteluun, kun on tilausten käsittelystä ja somemarkkinoinnista joutanut. Hän on usein palvelemassa asiakkaita nykyisessä puodissa ja tuo näkemystä, miten myymälästä saadaan viihtyisämpi ja palvelevampi. Tulehan itse toteamaan tilanne.

Info

Uusi puoli aukeaa 23.11.20 ja avajaistarjouksia on luvassa!

Puodin pubin aukioloajat:

  • ma-ti klo 9-18
  • ke-to klo 9-20
  • pe      klo 9-22
  • la       klo 12-22


Teollisuustie 14

Tervetuloa, pubissa odotellaan jo käsi hanalla!

lapinpanimo.fi/palvelut

lapinpanimo.fi/oluet