Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"En nuk­ku­nut oi­keas­taan yhtään" – Marsut eli Kaisa Reinius ja Juha Leh­to­nen voit­ti­vat Suomen kaik­kien aikojen ran­kim­mas­sa vael­lus­kil­pai­lus­sa, jonka reitti kulki Ina­ris­sa ja Uts­joel­la

Marsut voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Lapland Wilderness Challenge -kilpailun Vätsärin erämaassa. Sekasarjassa kilpailleen Marsujen joukkueen muodostivat Kaisa Reinius ja Juha Lehtonen.

Marsujen voitonavaimet löytyivät rohkeista valinnoista, huolellisesta keskittymisestä ja äärimmäisestä sinnikkyydestä. Noin 300 kilometrin taivallusta poikkeuksellisen vaativassa erämaassa on pidetty Suomen kaikkien aikojen rankimpana vaellussuunnistuskilpailuna.

– Tämä on helpotus, mutta ei jaloille, Kalevan kierroksenkin voittanut Juha Lehtonen totesi maaliin päästyään torstaina kello 2 yöllä.

– Istumaan tässä pitäisi päästä, Kaisa Reinius jatkoi hurjan urakan päätyttyä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.