Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Elisa Neu­vo­nen SE-ajal­la 20:s MM-kä­ve­lys­sä, Tiia Kuikka hy­lät­tiin

Eugene
Lappeenrannan Elisa Neuvonen käveli uuden Suomen ennätyksen 35 km:n MM-kilpailussa Eugenessa.
Lappeenrannan Elisa Neuvonen käveli uuden Suomen ennätyksen 35 km:n MM-kilpailussa Eugenessa.
Kuva: Etienne Laurent

Elisa Neuvonen käveli SE-ajan 2.57.42 ja oli 20:s naisten 35 kilometrin kävelyssä yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa. Tiia Kuikan kohtaloksi tuli hylkäys neljän varoituksen myötä.

Neuvosen aika kohensi Kuikan huhtikuussa kävelemää Suomen ennätystä 48 sekunnilla.

– Meni paremmin kuin odotin. Ei voi olla muuta kuin onnellinen, Neuvonen iloitsi Ylen tv-haastattelussa.

Neuvosen vauhti tuntui vain paranevan mitä pidemmälle päästiin.

– Matkavauhti oli nopeampi kuin mitä oli tavoite, mutta vauhti pysyi hyvin. Vaikka taistelua oli, viimeiset pari kilometriä tuntui että jalka rupeaa nyrjähtelemään.

– (Valmentaja) Valentin Kononen huuteli kisan aikana tekniikkavinkkejä, ja tuntui aika helpolta mennä, kun tuntui että tekniikka toimii.

Kuikan kisa kaatui tekniikkamurheisiin. Valmistautumista ja lopulta kisaamistakin sotki flunssa, joka iski valmisteluleirillä viime lauantaina.

– Tuntui, että flunssan kanssa ollaan voiton puolella. Mutta monta päivää sängyssä oleminen hävitti ehkä virettä jaloista. Tekniikkaan on saatu tällä kaudella varmuutta, pitää vielä miettiä mistä tämä (tekniikkavaikeudet) johtui, mutta en oikein keksi muuta syytä (kuin huono valmistautuminen), Kuikka mietti Ylen haastattelussa.

– Satuttaa, pettynyt fiilis.

Kisan voitti ajalla 2.39.16 Perun Kimberly Garcia Leon ennen Puolan Katarzyna Zdziebloa ja Kiinan Qieyang Shijiea. Mitalikolmikko oli sama kuin viime lauantain 20 kilometrin kävelyssä.