Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Elian Lehto pääsi mais­ta­maan har­vi­nais­ta herkkua

Viime viikolla uransa ensimmäiseen maailmancupin syöksyyn osallistunut rovaniemeläinen tähyilee jatkossakin vauhtilajeihin.

Santa Claus Ski Teamin Elian Lehto pääsi viime viikon lauantaina maistamaan harvinaista herkkua, kun hän ylitti maalilinjan maailmancupin syöksylaskussa Italian Val Gardenassa.

Rovaniemeläinen pisti numerolapun rintaansa vasta toisen kerran alppihiihdon maailmancupissa. Ensimmäinen maailmancupin startti kolme vuotta Itävallan Saalbachissa päättyi ulosajoon. Silloin lajina oli suurpujottelu.

Syöksylasku on kuitenkin alppihiihdon kilpailumuodoista se, jossa suomalaisia ei maailmalla ole kovin usein nähty. Ennen Lehtoa maailmancupin hurjia syöksyrinteitä tuli alas keväällä 2019 uransa lopettanut Andreas Romar.

Rovaniemeläisiä syöksylaskun uranuurtajia ovat aikoinaan olleet Ounasvaaran Hiihtoseuran Aimo Vartiainen ja Seppo Leppäniemi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.