Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eko­ter­ro­ris­mi onkin tai­det­ta

Aamukahvi oli pärskähtää taksikravatilleni, kun luin kirjoituksen ”Lohikuvat puhuvat Kemijoen puolesta” (LK 4.2). Nopea vilkaisu päiväykseen todisti epäilyni todeksi, ei ollut aprillipäivä. Viisi korkeasti koulutettua naista kirjoitti vakavissaan.

Wikipedian mukaan ekoterrorismi tarkoittaa ympäristön nimissä ihmisille ja/tai omaisuudelle tehtävää vahinkoa. Juuri siitä Kemijoki Oy:n omaisuuden turmelemisesta on kyse. Ei muusta, eikä ainakaan taiteen teosta.

Professori, kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen (vas.) on tunkeutunut luvatta laillista elinkeinoa harjoittavan yhtiön maille, sotkenut seiniä ”taiteellaan” ja spreijannut ala-astetasoisen iskulauseen rakennuksen seinään. Kyse ei ole perustuslain suojaamasta mielipiteen ilmaisemisen vapaudesta, vaan vahingonteosta. Professorin olettaisi tietävän, että mielipiteensä ilmaisuun on Suomessa laillisia ja varmasti vaikuttavampia keinoja.

Korkeakaan koulutus ei näemmä takaa elämänviisautta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi