Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei mennyt nappiin Po­siol­la

Mikä on kunnanjohtajavaali, joka tapahtuu huoltoasemilla ja netin huutofoorumeilla? Onko tämä porukka haastatellut hakijat, jonka perusteella se pystyi päättelemään, kuka olisi virkaan sopivin? Varmistettiinko edes, että kaikki Jääskö-sakkilaiset olivat Posion äänestyskelpoisia kuntalaisia? Annettiinko Mularille mahdollisuus organisoida oma huutosakkinsa? Mikä on kunta, jonka päättäjien päät pyörivät kuin tuuliviiri?

On vaikea uskoa, että ymmärrys demokratiasta on Suomessa yhä näin olematon. On sentään jo sata vuotta jonkin sortin kokeilua takana. Kuntavaalit ovat taas ovella, mutta miksi kukaan vaivautuisi asettumaan ehdolle, kun edustuksellisella demokratialla ei ole muuta merkitystä kuin toimia ”sakkien” ja ”mafioiden” leimasimena? Sen Posion valtuusto toki taisi.

Eikä Posio ole ainoa demokratian aallonpohja. Kirsi Piha veti ehdokkuutensa pois Helsingin pormestarikisasta netin huutosakkien painostuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.