pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Eetu Luos­ta­ri­nen laukoi rat­kai­su­maa­lin ja Florida siirsi rat­kai­sun seit­se­män­teen peliin

Carolina päätti New York Islandersin ja Dallas Minnesotan kauden.

New York / Helsinki
Eetu Luostarinen jatkoi Florida Panthersin kautta.
Eetu Luostarinen jatkoi Florida Panthersin kautta.
Kuva: Panthers

Eetu Luostarinen laukoi 6–5-maalin, kun Florida Panthers voitti Boston Bruinsin 7–5 ja tasoitti NHL-jääkiekkoliigan pudotuspelien itälohkon ensimmäisen kierroksen ottelusarjan tilanteeksi 3–3. Luostarisen rannelaukaus painui Bostonin maaliin, kun kolmatta erää oli pelaamatta 5.38 minuuttia.

Loppulukemat 7–5 viimeisteli Sam Reinhart tyhjään maaliin, kun ottelua oli jäljellä 28 sekuntia. Luostarinen syötti lisäksi yhden maalin. Luostarinen on tehnyt pudotuspeleissä nyt kaksi maalia ja kirjauttanut kaksi syöttöpistettä.

Floridan muista suomalaisista Aleksander Barkov teki tehot 1+1. Barkovin maali vei Panthersin 3–2-johtoon toisen erän puolivälissä. Anton Lundell syötti kaksi maalia ja voitti 67 prosenttia aloituksistaan.

– Olemme olleet valmiina tähän. Olemme pelanneet pudotuspelejä jo jonkin aikaa, helmi- tai maaliskuusta lähtien. Olemme taistelleet henkemme edestä. Tämä ei ole mitään uutta meille, Barkov sanoi Panthersin verkkosivuilla.

Boston oli otteluparissa ehdoton suosikki, sillä joukkue voitti NHL:n runkosarjan ylivoimaisesti. Se johti ottelusarjaa jo 3–1, mutta Florida on voittanut kaksi viimeisintä ottelua. Floridan kotiyleisö suorastaan kiehui innostuksesta kuudennen ottelun ratkaisuhetkillä.

– En kuullut, mitä päässäni tapahtui viimeisten 20 minuutin aikana. Se oli hullua. Se oli mahtavaa. Oli mahtavaa olla osallisena tässä, Barkov ihasteli.

Floridan valmentaja Paul Maurice korosti joukkueensa uskoa itseensä.

– Meillä oli mielestäni kolme todella haastavaa kohtaa otteluohjelmassamme loukkaantumisten, matkustamisen ja sarjatilanteen takia. Niissä tilanteissa meitä todella koeteltiin, ja pelaajat käsittelivät sen. Aidoin itseluottamus ansaitaan. Se ei ole renkaiden pumppaamista, ei osallistumispalkinto, vaan se todella ansaitaan, Floridan valmentaja Paul Maurice sanoi.

Aho pakotti Islandersin jatkoajalle

Carolina Hurricanes pudotti New York Islandersin jatkosta voitoin 4–2, kun Hurricanes voitti Long Islandilla jatkoajalla 2–1.

Islandersin Cal Clutterbuck vei joukkueensa 1–0-johtoon avauserässä. Carolinan Sebastian Aho runnoi 1–1-tasoituksen ottelun päätöserässä maalinedusruuhkan keskeltä.

– Joskus tarvitaan tuollainen maali ottelun voittamiseksi, Aho sanoi.

Aho on urallaan kerännyt kahdeksan maalia ja kaksitoista tehopistettä pudotuspeliotteluissa, joissa sarja on ollut katkolla. Luvut ovat Hurricanesin seurahistorian suurimmat.

Ottelun ratkaisumaalin teki toisen polven NHL-kiekkoilija Paul Stastny, kun jatkoaikaa oli pelattu kuusi minuuttia.

Carolina kohtaa seuraavalla kierroksella pudotuspeleissä voittajan parista New York Rangers–New Jersey Devils.

Dallas Stars voitti Minnesota Wildin 4–1 ja lähetti Minnesotan kesälomalle otteluvoitoin 4–2. Ottelun avausmaalin teki Dallasin Roope Hintz, jolle osuma oli viides pudotuspeleissä. Tamperelaisella on nyt pudotuspeleissä pisteet 5+7, ja hän nousi takaisin pudotuspelien pistepörssin ainoaksi kärkinimeksi ohi Toronto Maple Leafsin Mitchell Marnerin.

Dallas kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan parista Colorado Avalanche–Seattle Kraken.

NHL:n hallitseva mestarijoukkue Colorado Avalanche voitti Seattlen vieraissa 4–1 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 3–3. Coloradon Mikko Rantanen teki Coloradon 1–1-tasoituksen ja syötti Erik Johnsonin tekemän 2–1-voittomaalin. Artturi Lehkonen teki Coloradon kaksi viimeistä maalia.

NHL:

Pudotuspelien 1. kierros, 6. ottelut (neljällä voitolla jatkoon):

NY Islanders–Carolina ja. 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–1)

C: Sebastian Aho 1+0.

Carolina toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4–2.

Florida–Boston 7–5 (2–1, 1–1, 4–3)

F: Aleksander Barkov 1+1, Anton Lundell 0+2, Eetu Luostarinen 1+1.

Otteluvoitot 3–3.

Minnesota–Dallas 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)

D: Roope Hintz 1+0.

Dallas toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4–2.

Seattle–Colorado 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)

C: Mikko Rantanen 1+1, Artturi Lehkonen 2+0.

Otteluvoitot 3–3.