Easy Living -viikko kestää melkein kaksi viikkoa – las­ten­fes­ta­ri Ron­del­li jär­jes­te­tään 12. kerran

Easy living in Kemi 150 -tapahtumaviikko alkaa tänään keskiviikkona. Lähes kahden viikon mittaiseksi paisunut tapahtumakokonaisuus juhlii 150-vuotiasta Kemiä 21.7. saakka. Tapahtumaviikon ideana on koota isoja ja pieniä tapahtumia saman teeman alle.

Easy Living -viikon etkot alkavat Kemin kuvataiteilijoiden Suurella maalaustapahtumalla 10.7. Kemin Sisäsatamassa ja jatkuvat torstaina 11.7. kaupunginkirjaston 140-vuotisjuhlilla.

Varsinainen tapahtumakokonaisuus alkaa 1990-luvulla Kemissä perustettujen ja soittaneiden yhtyeiden omalla tapahtumalla. Rantabulevardille pystytettävällä lavalla, Ravintola Rantamakasiinissä ja Katariina-laivan terassilla soi koko illan kemiläinen rock, pop ja punk. 90´s spirit Meripuistorock on yhtä kuin Nameless, Jokamiesluokka, Tassuvaivat, Showfine, White Caps, Little Bee, Nine Lives, Fresh X, Nälli boys ja Portobello.

Viikonloppu jatkuu Sisäsatamassa rockin merkeissä, kun Juicerock juhlistaa 10-vuotista taivaltaan. Rantabulevardin lavalle nousevat Kemikaupungin rullaluistelijoiden sekä M. Virtasalon lisäksi Paperitähdet vierainaan muun muassa Ila Loueranta, Antti Tammilehto ja Jari Yliaho.

Sunnuntaina Rantabulevardilla nautitaan proge-musiikista Afterglown tarjoilemana. Setti sisältää vanhempaa Genesiksen materiaalia 1970-luvun alusta ja kestää noin puolitoista tuntia. Maanantaina kaikilla on varmasti hymy herkässä, kun Aira Samulin saapuu Kemin Hyvän mielen tapahtumaan kertomaan tarinoitaan.

Street food fiesta valloittaa tänä kesänä Täiköntorin 17.7.-20.7. Joka päivä löytyy jotain ohjelmaa aina lounasaikaan klo 11.30-13.00 sekä illallisaikaan 18.00-20.00. Kiertue järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa Suomessa ja se saapuu jo toisen kerran Kemiin. Street food fiestan ideana on tarjota lukuisista ruokakojuista hyvää ruokaa sekä saada ihmiset viihtymään Kemin keskustassa. Ohjelmassa on muun muassa trubaduureja, Rokkineuvoksen kulttuuriklubi, Summer Pop up tähtenään Lukas Leon ja Kesäkissablues.

Street food fiesta aiheuttaa kaupungissa myös liikennejärjestelyjä. Täikön parkkipaikalle ei pääse Pohjoisrantakadulta, eikä parkkipaikalta pääse Pohjoisrantakadulle.

Lauantaina 13.7. järjestetään perinteinen lastenmusiikkitapahtuma Rondelli Kemin liikennepuistossa.

Tapahtuman pääesiintyjänä on palkittu oululainen lastenmusiikkiyhtye Soiva Siili. Tapahtumassa nähdään myös Venäläisen sirkuksen temppuja, tanssiesityksiä, työpajoja ja kuullaan tuttuja lastenlauluja.

Sisäsatamassa on rannan yritysten järjestämää ohjelmaa pitkin viikkoa ja Lastenriehaa vietetään 16.7.

Keskiviikko 18.7. on puolestaan rannan pelipäivä, jolloin kisataan tuttujen pelien merkeissä.

Viime vuonna tapahtumaviikko keräsi helteiseen Kemiin peräti 30 000 kävijää ja tänä vuonna tavoite on sama. Viikkoa järjestetään yhteistyössä Kemin kaupungin, Kemin Sataman, Kemi Factorin ja Meri-Lapin Musiikkiosuuskunnan kanssa. Viikolla on myös lukuisia muita järjestäjiä.