siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

Djo­ko­vic tyy­ty­väi­nen ja kii­tol­li­nen, ten­nis­suu­ruu­den äiti kuvaili oi­keu­den pää­tös­tä poi­kan­sa suu­rim­mak­si voi­tok­si

Belgrad
Djokovicin perhepiti tiedotustilaisuuden Belgradissa. Kuvassa setä Goran (vas.), äiti Diana, isä Srdjan ja veli Djordje.
Djokovicin perhepiti tiedotustilaisuuden Belgradissa. Kuvassa setä Goran (vas.), äiti Diana, isä Srdjan ja veli Djordje.
Kuva: ANDREJ CUKIC

Tennistähti Novak Djokovic kuvaili olevansa "tyytyväinen ja kiitollinen", kun oikeustuomioistuin antoi hänelle luvan pelata ensi viikolla alkavassa kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa Australian avoimissa.

– Olen tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että tuomari muutti viisumihylkäykseni. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta haluan pysyä täällä ja yrittää kilpailla Australian avoimissa, Djokovic kirjoitti Twitter-tilillään.

– Keskityn siihen yhä. Lensin tänne pelatakseni yhdessä tärkeimmistä turnauksistamme, upeiden fanien edessä.

Serbialaisen Djokovicin perhe puolestaan piti tiedotustilaisuuden Belgradissa, ja tennissuuruuden äiti kuvaili oikeuden päätöstä poikansa "suurimmaksi voitoksi".

– Tämä on hänen uransa suurin voitto, suurempi kuin kaikki hänen grand slaminsa. Hän ei ole tehnyt mitään väärää, hän ei ole rikkonut yhtäkään heidän (Australian) lakia. Hän on ollut kiusaamisen kohteena. Hän taisteli systeemiä vastaan ja hallintoa vastaan, koska hänellä on oikeus olla siellä, Dijana Djokovic sanoi.

Veli Djordje Djokovic kertoi, että Novak on jo palannut harjoituskentälle.

– Novak on vapaa. Vähän aikaa sitten hän oli harjoittelemassa. Hän meni Australiaan pelaamaan tennistä, yrittämään Australian avointen voittamista, Djordje Djokovic sanoi.

– Häntä on leimattu eri tavoin monien vuosien ajan, ja hän on aina kannattanut valinnanvapautta.

Perheen mukaan oikeus voitti.

– Totuus ja oikeus tulivat julki. Haluan kiittää Australian oikeusjärjestelmää, Djordje Djokovic lausui.

Serbijuhlaa oli myös Melbournessa. Satoja Serbian väreihin sonnustautuneita ihmisiä oli kerääntynyt lakitoimistolle, jossa Djokovic oli seurannut menestyksekästä valituksensa käsittelyä. Joukko tanssi ja hoilasi Djokovicin lempinimeä "Nole".

– Tämä on iso juttu Serbian kulttuurille ja yhteisölle, opiskelija Marijana Djukic tiivisti.

Djokovicin pitkäaikainen kilpakumppani Rafael Nadal kuvaili päätöstä "reiluksi".

– Huolimatta siitä olenko samaa mieltä joistain asioista Djokovicin kanssa, ei ole epäilystäkään, etteikö oikeus olisi puhunut, Nadal muotoili espanjalaiselle radioasemalle.