siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

Djo­ko­vic har­joit­te­li Mel­bour­nes­sa, mutta Aust­ra­lian hal­li­tus saattaa perua hänen vii­su­min­sa uu­del­leen

Tennistähti ilmoitti olevansa rokottamaton ja antoi vääriä tietoja. Viranomaiset selvittävät, syyllistyikö tennistähti rikokseen.

Melbourne
Novak Djokovicin ympärillä on riittänyt kohinaa ennen kuin hän on ehtinyt pelata ensimmäistäkään ottelua Australiassa.
Novak Djokovicin ympärillä on riittänyt kohinaa ennen kuin hän on ehtinyt pelata ensimmäistäkään ottelua Australiassa.
Kuva: KELLY DEFINA / POOL

Novak Djokovic pääsi harjoittelemaan Melbournessa Australian avoimen tennismestaruusturnauksen kentälle, mutta Australian hallitus saattaa yrittää perua hänen viisuminsa uudelleen. Maanantaina Djokovicin valitus hyväksyttiin paikallisessa oikeusistuimessa, ja serbi pääsi pois valtion säilöönottokeskuksena käytetystä hotellista.

Maahanmuuttoministeri Alex Hawken tiedottaja kuitenkin ilmoitti, että ministeri saattaa käyttää oikeutta perua viisumi uudelleen.

Djokovic on pitkään kiemurrellut koronavirusrokotuksesta kysyttäessä, mutta oikeuskäsittelyn myötä julki tulleet tiedot hänen lausunnoistaan Australian rajavartiolaitokselle paljastavat, että Djokovic ilmoitti viime viikolla Melbournen lentokentälle saapuessaan olevansa rokottamaton.

Hän pyrki maahan lääketieteellisen erivapauden nojalla, koska oli saanut koronavirustartunnan 16. joulukuuta. Kyseisenä ja seuraavana päivänä Djokovic kuitenkin esiintyi Serbiassa julkisissa tilaisuuksissa ja tapasi ihmisiä käyttämättä kasvomaskia.

Djokovic oli harjoitellut Espanjassa

Djokovic ilmoitti myös Australiaan saapuessaan, ettei ollut matkustanut kahteen viikkoon ennen Australiaan saapumista. Viime vuoden viimeisenä päivänä Djokovic oli kuitenkin harjoittelemassa Espanjassa. Väärien tietojen antaminen maahantulolomakkeessa on Australiassa rikos, josta voi seurata maksimissaan 12 kuukautta vankeutta.

Tiistaina Australian rajavalvontaviranomaiset (ABF) ryhtyivät CNN:n mukaan selvittämään, oliko Djokovic antanut maahantuloilmoituksessaan vääriä tietoja.

Yleisö ei päässyt seuraamaan Djokovicin harjoituksia, mutta tv-kamerat kuvasivat häntä helikopterista.

– On selvää, että Novak Djokovic uskoi saaneensa tarvittavan lääketieteellisen erivapauden maahantuloa varten. Maanantain oikeuskäsittelyyn johtaneet tapahtumat ovat olleet vahingollisia myös Novakin hyvinvoinnille ja valmistautumiselle Australian avoimiin, tenniksen ATP-keskusjärjestö ilmoitti kannanotossaan.