Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Di­gi­taa­li­nen au­to­ur­hei­lu kou­kut­taa Ro­va­nie­mel­lä – ensi vuonna 60 vuotta täyt­tä­vän RoiUA:n ta­voit­tee­na saada seu­ra­toi­min­taan nuoria entistä enemmän

Jokamiesluokka ja karting ovat perinteisesti olleet autourheilulajit, joita voi harrastaa ennen ajokortti-ikää. Myös ralliauton rattiin voi päästä alle 18-vuotiaana, kun siirtymät ajaa autokortin omaava henkilö.

Viime vuosina kansallisen kattojärjestön AKK-Motorsportin harrastajamäärältään kasvavimpiin lajeihin on kuulunut digitaalinen autourheilu, jota markkinoidaan erityisesti lapsille ja nuorille. Digitaalisen autourheilun harrastajien ikähaarukka on AKK-Motorsportin lajeista selkeästi laajin – eli klisee vauvasta vaariin ei heitä kauas todellisuudesta.

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Rovaniemen Urheiluautoilijat on myös ottanut digitaalisen autourheilun mukaan seuratoimintaan. RoiUA on hankkinut seuran toimitiloihin Aittatielle kaksi ajosimulaattoria, joista toinen on kooltaan nimenomaan pienimmille lapsille sopiva.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.