Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Dia­lyy­si­hoi­don aloit­ta­nut Liisa Lilja joutuu lo­pet­ta­maan triath­lon­uran­sa

Liisa Liljan hieno ura päättyi kun molemmat munuaiset jouduttiin poistamaan.
Liisa Liljan hieno ura päättyi kun molemmat munuaiset jouduttiin poistamaan.
Kuva: Harri Kapustamäki

Paratriathlonin moninkertainen arvokisamitalisti Liisa Lilja lopettaa urheilu-uransa. Lilja, 30, on aloittanut dialyysihoidon, sillä hänen molemmat munuaisensa jouduttiin poistamaan alkuvuodesta.

Liljan munuaisvaurio kehittyi lapsena sairastetun syövän ja sytostaattihoitojen seurauksena. Munuaisten toiminta heikkeni hiljalleen viime vuosina.

– Tilanteesta konsultoitiin lääkäreitä ympäri maailmaa, mutta lopulta ainoana keinona oli molempien munuaisten poisto ja dialyysin aloitus. Huippu-urheilu-uran jatkaminen on näin ollen mahdotonta, Lilja sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Lilja voitti urallaan kahdeksan arvokisamitalia alaraaja-amputoitujen PTS2-luokassa, muun muassa MM-kullan ja neljä EM-kultaa. Rion paralympialaisissa 2016 hän oli neljäs.

– Kiitollisena voin kuitenkin katsoa uraani. Pystyin kilpailemaan kestävyysurheilun ehdottomalla huipulla yli viisi vuotta ja 15 vuotta kestävyysurheilun parissa. Urani oli näköiseni.