Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Der­by-ne­lo­nen spurt­ta­si ne­li­vuo­tis­täh­dek­si Ver­mos­sa

Helsinki

Hannu-Pekka Korven valmentaman BWT Gazeaun menestysrikas syksy sai keskiviikkona Vermossa jatkoa, kun Suuren Suomalaisen Derbyn nelossijan jatkoksi tuli Nelivuotistähti-lähdön ykkössija.

Antti Teivaisen ohjastama BWT Gazeau menetti keulapaikan kiihdytyksessä. Valjakko virui pitkään johtavan takana vailla kiritilaa, mutta sai ne ajoissa ja lennähti herkällä tyylillä 4 000 euron arvoiseen täysosumaan.

– Vika kurvissa tuli hyvä paine ohjiin. Arvelin, että jos luukut aukeavat, täältä me isketään, Antti Teivainen myhäili voittajahaastattelussa.

Myrskyri kesti kovan avauksen

Outokumpulaisruuna Myrskyri takoi toissa vuonna voittoja peräti 13 kappaletta, mutta viime vuosi sillä meni varjojen mailla, eikä täysosumia tullut ainuttakaan.

Ari Karttusen valmentama ja omistama Myrskyri löysi syksyn korvalla huippuvireensä, ja Vermossa 9-vuotias ruuna oli keulajuoksulla oikein vakuuttava voittaja kovavauhtisesta kiihdytyksestä huolimatta.

– Myrskyri laiskotteli keulassa, voittajan ohjastaja Henri Bollström paljasti.

– Tuntui, että sillä oli voimia paljon, muttei halunnut tehdä irtiottoa. 50 metriä ennen maalia aukaisin hevoselta korvat, ja se spurttasi iloisesti maaliin.

Myrskyri on tuonut omistaja-valmentajalleen lukuisia ilon hetkiä, sillä ruunan Vermon täysosuma oli jo sen uran 26.

Vihdoin kauden avausvoiton aika

Pekka Korven suojatti Full Picture on kisannut jo pidempään loistokunnossa ja vääntänyt kärkisijoista haastavista juoksunkuluista välittämättä. Vermossa 5-vuotias pääsi hallinnoimaan juoksun tilanteita keulapaikalle, josta se hallitsi varmasti parhaaksi.

Täysin ruusuilla tanssimista ei Pekka Korven ja Full Picturen kisa ollut.

– Takasuoralla hevonen säikähti omaa varjoaan ja teki sellaisen mutkan. Arvelin, että tähän nyt kisa meni, mutta onneksi se pysyi ravilla, Pekka Korpi huojentui.

Toto65-voittoihin ravasivat myös Where Is My Mind, Daddy Boy ja Cocktail Cake. Täysosumalla voitti 3173,89 euroa, viidellä oikein sai 76,37 e.