tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Dallas mätti viisi maalia yli­voi­mal­la ja kaksi ali­voi­mal­la – "Tar­vit­sim­me vas­tus­ta­jan, joka ottaa paljon tyhmiä jää­hy­jä"

Texasilaisjoukkue paransi heikkoa ylivoimaprosenttiaan Minnesotan kustannuksella.

St. Paul/Helsinki
Miro Heiskanen keräsi kolme syöttöpistettä Dallasin voitossa.
Miro Heiskanen keräsi kolme syöttöpistettä Dallasin voitossa.
Kuva: Stars

Suomalaisnelikon tähdittämä Dallas Stars sai ketsuppipullonsa auki erikoistilanteissa, kun texasilaisjoukkue murskasi jääkiekon NHL:ssä Minnesota Wildin vieraskentällä 8–3.

Dallas mätti Minnesotan verkkoon peräti viisi ylivoimamaalia ja kaksi alivoimamaalia. Puolustajatähti Miro Heiskanen vietti kauden toista kolmen pisteen iltaansa syöttämällä kolme ylivoimamaalia. Myös Roope Hintz sai syöttöpisteen Jason Robertsonin toiseen ylivoimamaaliin.

Dallasin ylivoima toimi St. Paulissa 62,5 prosentin tehokkuudella (5/8). Dallas kuului ennen Minnesota-ottelua tämän kauden heikoimpiin ylivoimajoukkueisiin, sillä joukkue oli tehnyt 13 ensimmäisessä ottelussaan vain neljä ylivoimamaalia.

Dallasin päävalmentaja Pete DeBoer ennakoi, että ottelusta tulisi fyysinen vääntö Minnesotan kovaotteisen pelitavan takia.

– Ehkä me tarvitsimme vastustajan, joka ottaa paljon tyhmiä jäähyjä, jotta voimme työstää ylivoimaamme, DeBoer sivalsi ottelun jälkeen Dallasin verkkosivuilla.

Aiemmista ylivoimamurheistaan huolimatta Dallas on pelannut vahvan alkukauden. Joukkue on läntisessä konferenssissa kolmantena, edellään vain Vancouver ja Vegas.

– Pelasimme todella hyvin ja toteutimme omaa suunnitelmaamme ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Otimme kolme vierasvoittoa neljään päivään, DeBoer myhäili.

Lafrenierella kulkee, Kakolla vaisua

NHL:n kolmen vuoden takaisen ykkösvarauksen Alexis Lafrenieren ura ei ole tähän asti vastannut ennakkohehkutusta, mutta marraskuun otteluissa kanadalaishyökkääjä on löytänyt pistejyvän. Lafreniere teki kaksi maalia, kun New York Rangers nujersi Columbus Blue Jacketsin voittolaukausten jälkeen 4–3.

Lafrenieren tekemä 3–3-tasoitus syntyi 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja kanadalainen ratkaisi myös voittolaukauskilpailun. Columbuksen Patrik Laine jäi ottelussa ilman pisteitä.

Lafreniere, 22, on tehnyt neljässä viime ottelussa 3+4=7 tehopistettä. Samanikäisen Kaapo Kakon alkukausi Rangersissa on ollut sen sijaan vaikea, sillä vuoden 2019 kakkosvaraus on tehnyt 14 ottelussa vain kaksi tehopistettä.