Mainos

Con­fir­ma­re

Kemin seurakunnassa kulunut rippikoulukausi on ollut tavallista pitempi. Kausi aloiteltiin jo vuoden 2019 loppupuolella. Matkaan lähdettiin toisiin tutustuen, rippikoulun sisältöjä ja kristinuskon perusteita avaten. Sydäntalven ja pitkien koulupäivien keskellä edessä siinsi tuleva kesä, leirijakso ja konfirmaatiopäivä: Silloin aurinko paistaisi, Kemin kirkossa ojennettaisiin rippikoulutodistus ja toivotettaisiin hyvän Jumalan siunausta.

Monenmoista mutkaa mahtuu rippikoulumatkalle yleensäkin. Isoimman mutkan tälle matkalle teki tänä vuonna koko maailmaa koetteleva koronapandemia. Keväällä täytyi tehdä päätös kesän leirijaksojen siirtämisestä. Rippikoulua pidettiin etäyhteyksien päästä. Joku nautiskeli etätunneista mökin laiturilla, toinen oli kotosalla, kolmannella saattoi nettiyhteys pätkiä, mutta siitäkin selvittiin. Syksyn mittaan rippikouluryhmät ovat viimein kokoontuneet viikonloppuisin minileireille ja töitä on tehty enemmän itsenäisesti kuin yleensä.

Ensimmäinen rippikouluryhmä vietti konfirmaatiota Kemin kirkossa lokakuun alussa. Matka on ollut siis pitkä, lähes vuoden mittainen. Ihastelen sitä kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, joka nuorilla ja heidän perheillään on ollut tällä mutkaisella matkalla. Samalla tuo sinnikkyys on kertonut siitä, että rippikoululla ja konfirmaatiolla on yhä tärkeä merkitys. Rippikoulu on etappi, pysähtymisen paikka ja siirtymä nuoren elämässä. Se pysäyttää myös vanhempia miettimään mihin vuodet ovat vierineet ja millaisia eväitä olen antanut nuoren matkalle.

Rippikoulumatka huipentuu konfirmaatiojuhlaan tänäkin vuonna. Tuo sana konfirmaatio tule latinankielestä (confirmare) ja tarkoittaa vahvistamista. Seurakunta rukoilee konfirmoitavan puolesta, matka saa jatkua edelleen Jumalan siunauksen varassa. Tänä vuonna konfirmaatiojuhlat ovat vahvistaneet erityisellä tavalla myös meitä jo aiemmin konfirmoituja. Kaiken muutoksen ja kaaoksen keskellä on vahvoja perinteitä ja pysyvä perusta. Jumalan siunaus kantaa kaiken keskellä.

Tuomas Tölli

Kemin kirkkoherra

-