Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Cityn Haaland ja Foden mur­joi­vat ManU:n – mo­lem­mil­le hat­tu­tem­put

City nousi pisteen päähän kärkijoukkue Arsenalista.

Manchester/Helsinki
Erling Haaland ja Phil Foden mättivät hattutempun Manchesterin derbyssä.
Erling Haaland ja Phil Foden mättivät hattutempun Manchesterin derbyssä.
Kuva: PETER POWELL

Manchester City kukisti paikallisvastustaja Unitedin maalein 6–3 jalkapallon Englannin Valioliigassa. Hyökkääjä Erling Braut Haaland ja keskikenttäpelaaja Phil Foden viimeistelivät kumpikin sunnuntaina kolme täysosumaa.

– Ei huonosti. Teimme kuusi maalia. Se on mahtavaa. On kiva voittaa kotona ja tehdä kuusi maalia, Haaland kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Foden teki 1–0-maalin jo 8. peliminuutilla. Sen jälkeen Haaland iski kahdesti ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta myös Foden ehti tuplata ottelun maalisaldonsa ennen taukoa.

Toisella puoliajalla Antony teki ManU:n 1–4-kavennuksen, mutta Haaland osui jälleen alle kymmenen minuuttia myöhemmin ja sinetöi liigakauden kolmannen hattutemppunsa. Maalipörssin kärjessä oleva norjalaisohjus Haaland kasvatti liigakauden saaliinsa 14:ään.

– Näette syötöt, joita annamme toisillemme. Haluamme aina edetä ja hyökätä. Se on juuri se, mitä rakastan tässä joukkueessa, Haaland sanoi.

Foden pääsi apajille vielä parikymmentä minuuttia ennen loppua ja teki kolmannen maalinsa. Hänelle hattutemppu oli kauden ensimmäinen. ManU:n Anthony Martial kaunisteli tappiolukemia kahdella täysosumallaan.

City nousi voitolla pisteen päähän kärkijoukkue Arsenalista, joka on summannut kahdeksasta ottelusta 21 pistettä.

Alemman keskikastin kamppailussa Leeds ja Aston Villa tasasivat pisteet maalein 0–0. Kahdentenatoista oleva Leeds on kerännyt yhdeksän ja Aston Villa kahdeksan pistettä.