Mainos

Bur­ge­ri­bo­xil­la on­nis­tuu aina - "Tuote on pai­kal­li­nen kek­sin­tö, joka hel­pot­taa ko­ti­ko­kin arkea"

Lähiruoka tuo esiin alueen raaka-aineita sekä paikallista ammattiosaamista. DIY Burgeriboxi on ammattilaisten kotikokeille suunnittelema tuote, jossa maistuvat paikalliset raaka-aineet sekä kotikokin onnistumisen ilo.

Rock Bar & Grill 82:n yrittäjät Joke Mikkonen ja Veli-Matti Viitala haluavat viedä ravintolansa tuotteet myös kaupanhyllylle, jotta ihmiset saisivat hyvää ruokaa myös silloin, kun ravintola on kiinni.
Rock Bar & Grill 82:n yrittäjät Joke Mikkonen ja Veli-Matti Viitala haluavat viedä ravintolansa tuotteet myös kaupanhyllylle, jotta ihmiset saisivat hyvää ruokaa myös silloin, kun ravintola on kiinni.

DIY eli Do It Yourself Burgeriboxista löytyvät kaikki hyvän hampurilaisen ainekset. Burgeriboxissa on kaksi hampurilaissämpylää, kaksi pihviä, paprika- ja chilimajoneesit, BBQ-kastike, pikkelöidyt kurkut, coleslaw-salaatti, pekonia ja goudajuustoa. Valmistusohje on piirretty, kun Kemissä ollaan, sarjakuvan muotoon.

– Burgeriboxilla kaikki onnistuvat valmistamaan hyvää ruokaa. Sen takaavat yksinkertaiset ohjeet sekä mukana tulevat raaka-aineet, Rock Bar & Grill 82:n yrittäjä Joke Mikkonen lupaa.

Aikaa ei voi ostaa

Burgeriboxia myyvät tällä hetkellä K-market Lautia, K-Citymarket Keminmaa sekä tietysti Rock Bar & Grill 82. Idea boxista syntyi, kun yrittäjät seurasivat Facebookissa olevan Burgerlovers-ryhmän keskusteluja.

- Monen ryhmäläisen toiveena oli löytää kaupanhyllyltä valmiiksi mietitty tuote, jolla voisi valmistaa ravintolatason hampurilaisen kotona, kesämökillä, asuntovaunussa tai vaikka puistossa kertakäyttögrillillä ilman, että joutuu kasaamaan mukaan monen tuotteen arsenaalia. Meistä idea oli kokeilemisen arvoinen. Kehitimme yhteistyökumppaniemme kanssa 15,90 euroa maksavat Burgeriboxin, joka taatusti hakkaa kaupan valmistuotteet, Rock Bar & Grill 82:n toinen yrittäjä Veli-Matti Viitala avaa burgeriboxin ideaa.

Kesällä ihmiset haluavat nautiskella, mutta ruoan laittoon ei saisi kulua liikaa aikaa.

– Burgeriboxi on helppo napata kaupasta mukaan ja jokaisesta burgerista saa omanlaisensa lisäämällä siihen oman maun mukaan erilaisia kasviksia, jalopenoja tai vaikka chilejä. Olemme siis jättäneet sen hauskan osuuden eli tekemisen asiakkaillemme, Mikkonen nauraa.

DIY eli Do It Yourself Burgeriboxi pitää sisällään kaikki tarvittavat kahteen hyvään hampurilaiseen. Aineksista puuttuvat ainoastaan tuoreet kasvikset.
DIY eli Do It Yourself Burgeriboxi pitää sisällään kaikki tarvittavat kahteen hyvään hampurilaiseen. Aineksista puuttuvat ainoastaan tuoreet kasvikset.

Lähiruoka tulee läheltä

Burgeriboxi on siis paikallinen keksintö, joka helpottaa kotikokin arkea. Tärkeää on ruuan alkuperä: valitsemalla lähiruokaa tiedät mitä syöt.

– Lähiruolla on iso merkitys sekä sen tuottajille että asiakkaille. Kaikkihan haluavat syödä aina tuoretta hyvää ruokaa. Meille paikallisuus on tärkeä arvo, jota haluamme korostaa kaikessa toiminnassamme, Viitala muistuttaa.

Lähiruualle ei ole vain yhtä määritelmää. Lähiruokaa kuitenkin tuotetaan, jalostetaan, mainostetaan ja kulutetaan paikallisesti.

– Olemme käyneet läpi erilaisia lihoja, sämpylöitä ja muita tuotteita valiten raaka-aineiden joukosta ne parhaat, jotka soveltuvat sekä ravintolassa että asiakkaidemme kotona tehtäviin hampurilaisiin. Meille on tärkeää, että asiakkaamme saa aina hyvää lähiruokaa, Joke Mikkonen lopuksi toteaa.

Burgeriboxissa on Veljekset Rönkä Oy:n naudanliha, sämpylän on leiponut tuotteeseen sopivaksi Pulla-Jussi Ky ja kastikkeet sekä coleslawn boxiin tekee Rock Bar & Grill 82. Kaikki yritykset ovat kemiläisiä. Burgeriboxilla on kotimaisesta laadusta kertovat Lähiruoka ja Joutsenlippu-merkit.