Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Buori sámi álb­mot­beaiv­vi, Niila Magga – saa­me­lai­sen ten­nis­lu­pauk­sen ura on kään­ne­koh­das­sa, sti­pen­di yh­dys­val­ta­lai­seen yli­opis­toon olisi toi­vei­den täyt­ty­mys

Otsikko on pohjoissaamea ja siinä toivotetaan hyvää saamelaisten kansallispäivää. Pohjoissaame on myös tennislupaus Niila Maggan äidinkieli.

Suunnitelma kuulostaa selkeältä: keväällä ja syksyllä loppujen aineiden kirjoitukset ja ylioppilaslakki päähän jouluna. Sen jälkeen muutto Amerikkaan pelaamaan tennistä ja opiskelemaan yliopistoon.

– Se kun olisi vielä selkeää, mitä haluan opiskella. Jotain liikuntaan liittyvää kuitenkin, Niila Magga ennakoi.

Kiteytettynä: Nelisen vuotta tennistä sekä varasuunnitelmana ja peliuran jälkeistä aikaa varten joku muu ammatti. Toivon mukaan tämä kaikki tapahtuu jossain lämpimässä paikassa, missä saa treenata auringonpaisteessa yli 20 tuntia viikossa ja opiskella samalla. Laadukasta ja ahkeraa harjoittelua, kehittymistä pelaajana ja sen jälkeen pelaamista ammattilaisena.

Kuvio alkoi hahmottua, kun belgialainen agentti otti Maggaan yhteyttä viime kesänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.