pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Bul­ga­ria oli lopulta liian vahva Suomen len­to­pal­lo­mie­hil­le – "Akut la­dat­ta­va Slo­ve­nia-pe­liin"

Varna
Eemi Tervaportti on Veljesten tukipylväitä.
Eemi Tervaportti on Veljesten tukipylväitä.
Kuva: CEV

Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi EM-alkulohkossaan Varnassa torstai-iltana lohkoisäntä Bulgarialle 1–3. Suomella on kahdesta pelistä voitto ja tappio, seuraavaksi vastassa on lohkon ykkössuosikki Slovenia perjantaina.

Suomi hävisi ottelun kaksi ensimmäistä erää niukasti 26–28 ja 25–27, mutta pelasi erinomaisen kolmannen erän voittaen sen selkeästi 25–15. Neljännessä erässä Bulgaria oli kuitenkin kiivaasti kannustaneen kotiyleisönsä riemuksi jälleen vahva, erä isännille 25–16. Avausottelunsa Espanjalle hävinnyt Bulgaria sai näin voittotilinsä auki.

– Hävisimme, mutta näin paljon positiivisia juttuja pelissämme. Ero joukkueiden välillä oli minimaalinen kolmen erän ajan, olen ylpeä joukkueesta. Teimme paljon hyviä asioita, Suomen päävalmentaja Joel Banks totesi Ylen tv-haastattelussa.

– Meillä ei ole (tarpeeksi) tasaisuutta näin korkealla tasolla. Bulgarian jätkät pelaavat huomattavasti kovemmalla tasolla seurajoukkueissaan kuin meidän pojat. He ovat kehityksensä huipulla, me olemme vasta aloittamassa, nuorentuneen ryhmän kanssa Varnassa menestystä tavoitteleva Banks jatkoi.

Perjantaina vastus kovenee vielä, sillä Slovenia eteni viime vuoden MM-kisoissa välieriin ja on ottanut kolme EM-hopeaa neljistä edellisistä kisoista.

– Otamme tästä (tappiosta) kaiken positiivisen, ja teemme kaikkemme palautumisen eteen. Akut on ladattava, koska Slovenia-peli on varhaisottelu (Suomen aikaa kello 17.30), Banks totesi lähtökohtia vaikeaan otteluun.