Brexit ajaa len­to­yh­tiöi­tä ulos­li­put­ta­maan ko­nei­taan Bri­tan­nias­ta – mat­kus­ta­ja huomaa EU-eron lä­hes­ty­mi­sen len­to­tie­dois­saan

Britannian EU-eron päivämäärän lähestyessä lentoyhtiöissä käy kuhina. Yritykset siirtävät kiireesti toimintojaan Britanniasta yhtiöihin, jotka on rekisteröity EU:ssa pysyviin maihin.

Berliini

Suomalainen matkustaja odottaa seuraavan päivän lentoa brittiläisellä Easyjetillä Helsinki-Vantaan lentokentältä, kun kännykkäsovellukseen kilahtaa viranomaisten vaatima viesti: yhtiö, joka lennon tekee, on vaihtunut brittiläisestä Easyjetistä itävaltalaiseen Easyjetiin. Lentopäivänä kone näyttää matkustajalle samanlaiselta kuin aina muutenkin, mutta lain näkökulmasta konetta lentää eri yhtiö.

Suomalaismatkustajille tällaisia viestejä on tullut jo monta kertaa viime vuoden aikana, sillä lentoyhtiöt ovat jo hyvissä ajoin alkaneet varautua myös niille huonoimpaan vaihtoehtoon, brexitin toteutumiseen ilman sopimusta. Britannian lentoyhtiöt ovat alkaneet ulosliputtaa lentokoneitaan sekä ryhtyneet siirtämään pilottejaan ja toimintojaan Britanniasta EU-maissa rekisteröityihin yhtiöihin.