pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Bottas nautti uudesta F1-ra­das­ta: "Tuo hieman ad­re­na­lii­ni­ryöp­säh­dys­tä"

Leclercin raju törmäys päätti F1-harjoitukset.

Jedda
Valtteri Bottas ja Lewis Hamiltonen olivat toisen harjoitussession kärkikaksikko.
Valtteri Bottas ja Lewis Hamiltonen olivat toisen harjoitussession kärkikaksikko.
Kuva: epa09593761

Formula ykkösten kauden viimeistä edellinen kisa, kautta aikain ensimmäistä kertaa ajettava Saudi-Arabian gp avattiin perjantaisella harjoituspäivällä Jeddan katuradalla. Illalla ajetut toiset harjoitukset päättyivät hieman ennen harjoitustunnin loppua, kun Charles Leclerc ajoi kovasta vauhdista Ferrarinsa turva-aitaan. Harjoitusta ei enää jatkettu, ja mikä tärkeintä, Leclerc nousi itse romuttuneesta autostaan ja ilmoitti olevansa kunnossa.

Päivän ensimmäisissä harjoituksissa kuljettajat tutustuivat uuteen ja hyvin nopeaan rataan. Nopeimman kierroksen kirjasi Mercedeksen Lewis Hamilton, ja Hamilton oli nopein myös toisissa harjoituksissa. Avaustreeneissä kolmanneksi ajanut tallitoveri Valtteri Bottas oli iltaharjoituksissa toinen, eroa Hamiltoniin jäi 0,061 sekuntia.

Bottas nautti ensikokemuksista uudella radalla.

– Onpa siisti rata!, Bottas hehkutti avausharjoituksissa talliradioon kirosanalla höystäen.

– Aika hardcorea. Täyttä kaasua ja kovassa vauhdissa mennään lähellä ratareunuksia, mutta tuollaista me (kuljettajat) haluamme ja tuosta nautimme. Tuo hieman adrenaliiniryöpsähdystä, Bottas täydensi vielä harjoitusten jälkeen.

Harjoitukset opettivat Bottaksen mukaan lähinnä pidosta ja renkaiden kestävyydestä.

– Renkaat kestivät aika paljon. En tiedä, tuleeko kisassa kovin paljon varikkopysähdyksiä. Ja ruuhkat ovat täällä melkoinen haaste, kun suoria ei ole, käännyt koko ajan jonkin verran ja kuolleita kulmia on paljon, Bottas mietti.

Hamilton peittosi MM-tittelivastustajansa

Hamiltonin kanssa MM-tittelistä taisteleva Red Bullin Max Verstappen oli harjoituksissa toinen ja neljäs. Illan ajoissa hänen edelleen kolmanneksi ehti AlphaTaurin Pierre Gasly. Verstappen jäi Hamiltonista avausharjoituksissa 0,056 sekuntia ja toisissa harjoituksissa 0,195 sekuntia.

Verstappen johtaa Hamiltonia MM-tilanteessa kahdeksalla pisteellä, ja hollantilaisella on mahdollisuus varmistaa ensimmäinen mestaruutensa kisassa sunnuntaina.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli harjoitusten 16:s ja 14:s. Iltasessiossa Räikkösellä jäi kärkeen eroa 1,258 sekuntia.

– Rata on erilainen moniin muihin verrattuna. Ruuhkan kanssa on oltava tarkkana, vielä kerran uuden radan pian päättyvällä F1-urallaan kokenut Räikkönen totesi.