kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Bottas hakee uutta nousua vielä ennen F1:n ke­sä­lo­maa: "Toi­von, että saamme buus­tia"

Budapest
Valtteri Bottaksen kolme viimeisintä kisaa ei ole sujuneet toivotulla lailla.
Valtteri Bottaksen kolme viimeisintä kisaa ei ole sujuneet toivotulla lailla.
Kuva: SEBASTIEN NOGIER

Heinäkuu ei ole ollut suotuisa formula ykkösten suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle, mutta Alfa Romeon pilotti uskoo, että parempaa kohti mennään vielä ennen F1-väen kesälomaa.

Paikka uudelle nousulle voisi olla Hungaroring ja Unkarin gp, joka ajetaan sunnuntaina. Bottas lähtee viikonloppuun kolmen gp:n pisteettömällä putkella: keskeytys Britanniassa 3. heinäkuuta, 11. sija Itävallassa 10. heinäkuuta, ja 14. sija Ranskassa viime sunnuntaina.

– Toivon todella, että Ranskan gp oli yksittäinen pudotus meidän esityksissämme. Sekä aika-ajoissa että kisassa emme saaneet toivomaamme ja odottamaamme. Luulen, että pääsyy oli se, että meillä ei ollut kovin paljon päivityksiä (autoon), kun kilpailijatallimme ovat pystyneet kehittämään enemmän. No, täällä meillä on vihdoin jotain (uutta), joten toivon, että saamme buustia, Bottas sanaili Hungaroringillä torstaina.

Bottas on kuitannut kauden kahdestatoista kisasta seitsemän pistesijaa, parhaimpana viitossija Emilia-Romagnasta huhtikuussa. MM-pisteissä mies majailee yhdeksäntenä. Takana on rankkoja koitoksia, joten Unkarin jälkeen koittava peräti neljän viikon kisatauko maistuu.

– Mikäkö on ollut kovin kisa tällä kaudella? No, Paul Ricard (Ranska) oli aika kuuma, ja Miamikin aika kova. Nyt on hyvä hetki tauolle ja minilomalle tämän Unkarin kisan jälkeen, Bottas mietti.

"Rakastan ajamista"

Bottas kommentoi myös torstain kuumottavinta F1-uutista eli nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ilmoitusta uran päättymisestä tähän kauteen. Bottas kuvaili Vetteliä kuljettajaksi, joka taistelee radalla täysillä, mutta reilusti.

– Kilvanajossa hänen kanssaan oli aina mukana kunnioitus. Siitä saattoi olla varma, että hän ajaa kovaa, mutta reilusti. Nautin kovasti taistoistamme. Ja hän on myös todella mukava jätkä, ja yksi niistä kuskeista, joka ei pelkää sanoa mielipidettään. Kunnioitan häntä, Bottas totesi.

Totta kai Bottakseltakin udeltiin, mitä hän meinaa tehdä, jahka F1-ajot joskus päättyvät.

– En ole ihan vielä siinä (eläköitymisen kynnyksellä), mutta kyllä kaikkea upeaa tekemistä löytyisi, siitä olen varma. Monia mahdollisuuksia kokeiltavaksi. En kuitenkaan ajattele tuota liikaa, olen vielä kaukana siitä. Varmaa on, että F1:n jälkeen ajan jotain muuta, koska rakastan ajamista.

Bottas ei ole mukana perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa vaan Alfa Romeon ratissa nähdään Robert Kubica.