Varoitukset: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa koko maassa – avo­tu­len teko va­roi­tuk­sen aikana on kiel­let­tyä

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Bot­tak­sen har­joi­tuk­sil­le tyly päätös – Alfa Romeo hyytyi radalle

Barcelona
Valtteri Bottaksen auto hyytyi radalle toisen session alkuvaiheissa.
Valtteri Bottaksen auto hyytyi radalle toisen session alkuvaiheissa.
Kuva: GREG NASH

Valtteri Bottas on neljänä viime kautena ajanut formula ykkösten Espanjan gp:ssä kärkikolmikkoon Mercedeksen leivissä. Tänä vuonna suomalaiskuljettaja piiskaa Alfa Romeon kilpuria, ja perjantainen harjoituspäivä Katalonian radalla Barcelonassa näytti, että kärkitaistoon sunnuntaina voi olla matkaa.

Bottas jäi päivän avausharjoituksissa 17:nneksi, lähes kolmen sekunnin päähän kärjestä. Toinen harjoitustunti oli vieläkin synkempi: auto hyytyi radalle session alkuvaiheissa, ja Bottas sai tililleen vain kolme kierrosta.

– Jotain on rikki, Bottas totesi talliradioon ja parkkeerasi ajokkinsa radan varteen.

Bottas oli lopulta toisten harjoitusten 16:s. Eroa ykköseksi avausharjoitusten tapaan ajaneeseen Ferrarin Charles Leclerciin kertyi 2,158 sekuntia. MM-pistekärjessä viiden kisan jälkeen olevan Leclercin jälkeen tuloslistalla olivat Mercedeksen kuljettajat George Russell ja Lewis Hamilton, joten alkukauden ajan tuskailleella tallilla vaikuttaisi olevan nyt paremmat lähtökohdat kohti kisasunnuntaita.

Avausharjoituksissa toiseksi ajanut Ferrarin Carlos Sainz oli toisten harjoitusten neljäs, ja MM-pistekakkonen Red Bullin Max Verstappen viides. Kärkiviisikko mahtui 0,34 sekunnin sisään. Alpinen Fernando Alonso piti kotiyleisön riemuksi hyvää vauhtia ollen päivän sessioissa viides ja kuudes.